Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як знайти майстрів, коли щось необхідно лагодити терміново

Як знайти майстрів для ремонту квартири: способи пошуку і універсальні поради

Рано чи пізно власники квартири або приватного будинку замислюються про ремонт. Якщо мова йде про дрібних справах (наклеювання шпалер, фарбування стін або стелі), то можна обійтися і своїми силами. А ось великий обсяг робіт варто довірити професіоналам.

Способи пошуку

Знайти працівників для виконання ремонту можна через оздоблювальні фірми. Даний варіант підходить для тих випадків, коли бюджет скромний і не потрібно оздоблення по дизайн-проекту.

Для спрощення пошуку бригади варто звернутися до родичів і знайомих. Можливо, хтось із них наймав обробників для проведення ремонту і може порекомендувати розумних фахівців або сервис поиска исполнителей. І обов'язково варто особисто оцінити результати їх роботи.

Існують і спеціальні сервіси, де свої послуги пропонують різні майстри та фахівці. Потенційні замовники можуть ознайомитися з акаунтами претендентів, фото їх робіт, дізнатися розцінки.

Універсальні поради

Тим, хто збирається найняти бригаду для виконання ремонтних робіт, варто прислухатися до рекомендацій фахівців:

  1. Потрібно вибирати як мінімум з 2-3 варіантів, особливо коли мова йде про перший ремонті.
  2. Не варто керуватися лише дешевизною. Там, де підозріло низькі розцінки на послугу, більше шансів нарватися на непрофесіоналів. Хоча бувають і винятки. Наприклад, люди, що залишають про працівників відгуки, отримали якісний ремонт на вигідних умовах.
  3. Необхідно вимагати підрахунку кошторису на всі ремонтні роботи, а потім порівняти список робіт, які були вказані в цих документах.
  4. Щоб прийняти рішення по найму конкретних фахівців, бажано не тільки вивчити фото проектів та рекомендації від інших замовників, але і наживо оглянути роботи претендентів (виконаний ремонт квартири, приватного будинку або нежитлового приміщення).
  5. Обов'язково потрібно укладати договір і призначати відповідальну особу за нього. І виконати попередню перевірку паспортних даних перед письмовим оформленням співпраці.
  6. Не треба передавати грошові кошти без розписок. І кожна така повинна бути прив'язана до укладеного договору із зазначенням призначення (наприклад, на придбання матеріалів, аванс по виконаним роботам).


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.