Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Оцінка землі: як проводиться процедура, навіщо вона потрібна?

Досить часто виникають ситуації, коли потрібно дізнатися вартість ділянки. Для цього проводиться процедура оцінка землі. По суті, вартість нерухомості ділиться на два види: ринкова, кадастрова. Перший варіант більш реальний, бо саме по ньому відбуваються угоди із землею та іншими об'єктами. Кадастрова вартість не впливає на ситуацію на ринку, проте вона потрібна для того, щоб знизити податок. Тому процедура оцінки вкрай необхідна всім, хто має у власності землю.

В яких випадках потрібна оцінка ділянки?

Проведення процедури вкрай необхідне при наступних ситуаціях:

  1. здійснення операцій з землею - це може бути оформлення права власності, вступ в спадок, продаж, покупка ділянки;
  2. оспорювання кадастрової вартості, зменшення податкового збору;
  3. для оформлення кредиту, земля піде в якості заставного майна.

Ситуацій, з якими стикається власник ділянки, і йому потрібна коректна оцінка землі, досить багато. Тому якщо ви зіткнулися з подібною проблемою пропонуємо звернутися у спеціалізовану компанію, де готові оперативно провести процедуру.

Що потрібно для проведення оцінки?

Власнику слід підготувати ряд документів. А саме правовстановлюючий документ, папери, що підтверджують особу власника, як правило, це паспорт, а також такі папери при наявності: план ділянки, договір оренди, довідку про присвоєння кадастрового номера. Як тільки всі папери будуть зібрані можна звертатися в компанію.

З клієнтом буде укладено договір, погоджено час огляду території, після цього проводиться процедура. Терміни видачі висновку можуть бути різними, вони не регулюються законодавчо. Тому в кожному конкретному випадку строки підготовки звіту можуть бути індивідуальними. Коли будуть готові папери замовнику скажуть після огляду території.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.