Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати педіатра для дитини?

Батьки повинні почати шукати педіатра за кілька тижнів до пологів. Ось найважливіші критерії вибору найкращого педіатра для вашого малюка.

Вибір педіатра для малюка - завдання не з легких. Зрештою, врач педиатр допоможе вашому малюкові пройти через щеплення в дитинстві, перші болячки та ускладнення.

З чого почати пошук хорошого педіатра?

Почніть шукати педіатра, поки ви ще вагітні, бажано між 28 і 34 тижнями. Важливо мати лікаря, з яким ви вже знайомі і якого поважаєте, бо після народження дитини у вас буде достатньо інших справ.

Є ще одна перевага раннього пошуку педіатра: немовлята, які з самого народження відвідують одного і того ж лікаря протягом перших 6 місяців, у два рази частіше проходять важливі медичні аналізи до того, як їм виповниться 2 роки.

Як "досліджувати" педіатра?

Пошук педіатра може здатися складним завданням, але пам'ятайте, що ви не намагаєтеся знайти "найкращого лікаря у світі". Ви просто шукаєте найефективнішого фахівця для себе, свого і для майбутньої дитини. Ось кілька порад:

  1. Отримайте рекомендації. У всіх різні критерії вибору педіатра, тому вам слід зібрати як мінімум три імені від друзів і колег. Зараз ви не обмежені державними поліклініками.
  2. Відвідайте клініку. Дізнайтеся, де знаходиться кабінет педіатра. З огляду на, як часто ви будете відвідувати його, вам потрібно буде вибрати лікаря, який знаходиться відносно близько від дому.
  3. Призначте зустріч. Після того, як ви склали список, призначте особисті зустрічі з деякими лікарями. Запитайте, стягує лікар плату за ці "дородові відвідування". Обговоріть підхід лікаря до дітей, як він проводить огляди.
  4. Обговоріть важливі питання. Напишіть список запитань, які можуть допомогти у вашому рішенні. Ви довіряєте цьому доктору свого малюка, і ви повинні запитати, що вам потрібно знати, щоб відчувати себе комфортно.
  5. Не питайте нічого, що не відноситься до справи. Наприклад їх історію освіти. Ці питання можуть створити враження, ніби ви намагаєтеся зловити лікаря на чомусь, створюючи дискомфорт у спілкуванні. Обдумуючи питання, запитайте себе, чи потрібен вам відповідь на них.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.