Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як обрати велосипед для хлопчика

Зараз велосипеди для хлопчиків - це необхідна частина фізичного виховання і повноцінного психологічного розвитку.

Велопрогулянки з друзями корисні для соціалізації дитини, розвитку його комунікабельності та самостійності. Спільні поїздки всією сім'єю зближують і дарують незабутні моменти. Їзда на велосипеді:

  1. Тренує вестибулярний апарат;
  2. Розвиває м'язи ніг, рук, спини;
  3. Зміцнює серцево-судинну систему;
  4. Дарує гарний настрій;
  5. Заряджає бадьорістю і енергією.

Види велосипедів

Позитивний ефект від велоспорту досягається в тому випадку, якщо він підібраний і відповідає віку, росту і комплектації дитини.

Для хлопчаків шкільного віку вибирають велосипеды Формула, які мають колеса з діаметром 20, 22, 24, 26 дюймів - вибір залежить від зростання, фізичної комплектації і переваг дитини.

Висота вважається підходящою, якщо дотримані наступні вимоги:

  1. під час крутіння педалей ноги повинні повністю випростатися і не торкатися керма;
  2. на педаль натискають всією стопою, а не тільки шкарпеток - якщо так відбувається, то слід відрегулювати висоту сидіння або розглянути модель з меншим діаметром коліс;
  3. кермо повертається легко - руки не доводиться тягнути при поворотах.

У нашому інтернет-магазин можна додатково придбати засоби захисту під час велопрогулянок: шоломи, наколінники і світловідбиваючі пов'язки.

Для підлітків від 13 років вже можна розглядати професійні байки відповідного типу:

  1. Міські - витончені і комфортні. Найчастіше без амортизаторів, тому що призначені для їзди по рівній поверхні - асфальту;
  2. Гірські - універсальні, амортизатори з однієї передньої виделкою - хардтейл - дозволяє їздити по пересіченій місцевості або дорозі з ямами і вибоїнами. Цей тип велосипедів привертає доступною ціною, спортивним стилем. Мають протектори на покришках.

Вибір велосипеда залежить від рельєфу і місцевості для прогулянок.

Шкільні та підліткові моделі для хлопчиків розрізняються видом гальм:

  1. Дискові механічні - запускаються при натисканні на гальмівну ручку, надають більш плавне гальмування, ефективні, безпечні, надійні;
  2. Дискові гідравлічні - володіють тими ж характеристиками, що і дискові механічні, але замість сталевого троса використовується гальмівна рідина і такі гальма оснащуються двома колодками, все дискові гальма мають більш високу ціну;
  3. Обідні V-brake - найпоширеніший тип гальм, спрацьовує при натисканні на гальмівну ручку - обід велосипеда стискається одночасно з двох сторін гальмівними колодками за допомогою троса, сповільнюючи обертання колеса. Такі гальма легкі, не створюють навантаження на спиці, мають пристойну швидкість гальмування, недорогі;
  4. Ножні - найпростіший, безпечний і надійний спосіб гальмування: приводяться в дію прокруткою педалі у зворотний бік.

Особливості моделей для хлопчиків

Хлопчаки з 8 років катаються на байках з перемикачами швидкостей, амортизаторами, колесами від 20 дюймів.

Кількість передач залежить від типу задньої втулки: трещетка містить менше передач на відміну від касети, але має більш низьку ціну і простий механізм, найчастіше використовується в простих велосипедах для дітей 8-12 років.

Велики для хлопчиків відрізняються від жіночих моделей:

  1. Рама доповнюється верхньою трубою;
  2. Вузьке сідло;
  3. Широке кермо;
  4. Багато хлопчаки вважають за краще громіздкі байки з великими колесами.

Матеріал виготовлення

Рами для дитячих велосипедів виготовляють з:

  1. Сплаву алюмінію з цинком, міддю, магнієм, марганцем - такі рами легкі, не піддаються впливу зовнішнього середовища. Завдяки цьому матеріалу байк швидше розганяється.
  2. Сталевий сплав - надають рамі міцність, жорсткість, не деформуються під час падінь або зіткнень. Сталь гасить тряску від нерівних доріг, але при цьому важкі і вимагають певних умов утримання.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.