Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Для чого може використовуватися гравер?

Робота гравером - захоплюючий творчий процес, в результаті якого в руках майстра виникають різноманітні вироби з витіюватими візерунками і художніми написами. Кожен художник-гравер реалізує свій творчий потенціал, створюючи власні шедеври. Розглянемо, наскільки оригінальним, привабливим і корисним може виявитися таке творчість.

Багато що з того, що можна робити гравером або за допомогою бормашини, відносять до ручним видам роботи. Скориставшись сучасним багатофункціональним інструментарієм, можна легко втілити в реальність будь-яку задумку.

Гравер представляє собою універсальний інструмент. З його допомогою можливо гравірувати вироби вдома, створюючи шедеври своїми руками. Також за допомогою гравера можливо вирішити цілий ряд дрібних побутових завдань, таких як:

  1. заточка ножів, ножиць і викруток;
  2. чистка і шліфовка металоконструкцій виробів,
  3. заточка столових приборів;
  4. полірування більшості видів поверхонь, в тому числі пластику, скла (наприклад, на корпусі годин), ювелірних прикрас;
  5. обрізка, обточування і зачистка найдрібніших деталей.

Одна машина може включати в себе широкий робочий функціонал. Особливо комфортно працювати гравером по обробці дрібних деталей. Придбати насадки для гравера можна тут: http://minitools.in.ua.

Під час роботи гравер створює оригінальні деталі і обробляє дрібні елементи вироби. Сам процес гравіювання передбачає якісну шліфування й полірування елементів композиції, це робиться за допомогою типової бормашини. Оволодіти майстерністю можливо і в домашніх умовах, але важливо навчитися розуміти цілі і завдання конкретної гравіювання.

В процесі ручної роботи з використанням гравера можна викарбувати такі вироби, як:

  1. держатель для ключів з металу і деревини (це може бути настінний тримач з оригінальним дизайном);
  2. брелок-відкривачка з нержавіючої сталі (для брелоків і ключів з витонченою гравіюванням);
  3. келихи для вина (використання гравіювання на келихах має давню історію, особливим шиком вважається набір винних келихів зі складними візерунками по лінії вигинів);
  4. підноси з витіюватими малюнками (на такій зручній поверхні легко вигравіювати висловлювання, ініціали, малюнки, візерунки будь-якої форми - для всього цього відкриваються безмежні можливості);
  5. ящики з гравіюванням будь-яких форм і розмірів (відмінна ідея для красивої тари для подарунка);
  6. прикраси з гравіюванням - окремий вид мистецтва, який отримав широке поширення серед поціновувачів майстерної різьби по металу;
  7. гравірування на собачих нашийниках (з використанням імені та інших розпізнавальних знаків-послань господаря).

Для створення прекрасної речі, яка залишить незабутнє враження, потрібно навчитися основним навичкам гравіювання.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.