Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

З чого скаладється ГБО для автомобіля?

З шести поколінь ГБО найбільш популярним на сьогоднішній день є 4-е покоління. Якщо уважно розглянути принцип роботи цієї системи, то вдасться з'ясувати, що результатом зусиль багатьох інженерів, що працюють в цій сфері, стала поява на світ обладнання, що подає паливо у впускний колектор майже так само, як це відбувається у звичайній бензинової установці. Але, в той же час, ГБО 4 працює набагато простіше, ніж бензинова система.

Головні елементи четвертого покоління ГБО

електроніка

Електронна система, призначена для настройки і управління всієї системи ГБО. Нерідко цей блок автовласники називають просто «газовими мізками». При виборі електроніки слід враховувати кількість циліндрів в двигуні автомобіля. Також корисною функцією є наявність OBD-корекції, яка дозволяє створити оптимальний баланс повітряно-газової суміші і відрегулювати точний впорскування газу, в залежності від умов навантаження і роботи двигуна автомобіля. Більш детально ознайомтись з компонентами ГБО та замовити їх ви можете на сайті stolovato.com.ua.

форсунки

Основне завдання газових форсунок - розподіл і максимально точний впорскування паливної рідини в систему, і пересування її до двигуна. Також форсунки забезпечують миттєву реакцію на найменшу зміну в подачі газу, в результаті чого забезпечується плавний перехід між видами палива, До вибору цього елемента ГБО потрібно підходити з максимальною відповідальністю, оскільки саме цей вузол впливає на коректну роботу двигуна і економію газу.

редуктор

Головна функція редуктора - підвищення температури газової суміші. Він контролює випаровування і знижує тиск газу. Зазвичай оснащений спеціальним фільтром, який вимагає регулярної заміни.

балон

Балон - дуже важливий елемент ГБО. Адже саме в ньому і зберігається паливо протягом усього терміну експлуатації. Він може мати форму циліндра, який при монтажі зазвичай розміщується в багажному відсіку авто, а також тороидальной форми, який відмінно підходить для розміщення в ніші, призначеної для зберігання запасного колеса. При цьому, тороїдальні балони бувають внутрішні і зовнішні. Дуже важливий момент - якщо запаска знаходиться під днищем авто, то, звичайно ж, знадобиться саме зовнішній тороидальний балон, тобто, з зовнішньої горловиною.

Усередині балона, незалежно від того, яку форму він має, підтримується тиск в кілька атмосфер (зазвичай близько 16), але при цьому газ не заповнює його на всі 100%. За технічним нормам не менше 20% ємності в балоні повинна займати повітряна подушка, за збереження якої відповідає наступний елемент ГБО.

мультиклапан

Мультиклапан знаходиться у верхній частині балона. Саме ця деталь не допускає переповнення балона газом понад 80% згідно з вимогами правил безпеки. Також, мультиклапан дозволяє стравлювати газ при підвищенні тиску в балоні або виникненні аварійної ситуації. Складовими компонентами цього елемента також є вимірювач рівня палива і огорожі трубка.

вентиляційна камера

Вентиляційна камера - це ще один компонент, що знаходиться у верхній частині балона. Його головне призначення - відводити назовні випаровування при появі в багажному відсіку газової суміші.

перемикач палива

Система для перемикання палива встановлюється в салоні автомобіля. Існує безліч варіантів перемикачів. Деякі з них можуть оснащуватися спеціальною підсвіткою; у деяких може бути індикаторна шкала, дивлячись на яку, можна дізнатися, який обсяг газу залишився в балоні.

інші компоненти

У список деталей ГБО 4 входять також датчики температури, фільтри, трубки, шланги, гайки, хомути, кріплення, штуцери. Іноді в систему може бути вбудований варіатор, що зменшує витрату палива, що продовжує термін служби мотора, заодно також збільшуючи його продуктивність.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.