Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Історія і значення новорічного вінка, навіщо він потрібен

Час летить стрімко. Ось уже зовсім скоро ми знову будемо зустрічати Новий рік! На нас чекають виснажливі, але приємні клопоти: напередодні 31 грудня треба не тільки приготувати смачні страви для святкового столу, але і підібрати подарунки для наших рідних, близьких, а також привести житло в порядок, прикрасити його. Адже не даремно існує приказка: «як зустрінеш Новий рік, так його і проведеш».

Багато людей за традицією, встановленою ще Петром Першим, використовують як прикраси хвойне дерево (натуральне або з синтетичних матеріалів), вішаючи на нього ялинкові іграшки. Однак зовсім не обов'язково обмежуватися цим.

Все більше людей перед Новим роком прикрашають свої будинки саморобними або купленими вінками. Новорічні вінки за зовнішнім виглядом дуже схожі на різдвяні, тільки не несуть ніякого релігійного сенсу, а призначені виключно для краси. Придбати новогодние венки на дверь ви можете за посиланням.

Новорічний вінок виготовляється так-же як різдвяний

Як же виглядають новорічні вінки? Їх основа виконана у вигляді замкнутого круглого контура (кільця). Як матеріал можна використовувати вербовий прут, гілки хвойних дерев, пінопласт. Можна також зробити кільцевої каркас з більш-менш жорсткої ізольованого дроту - в ідеалі, з ізоляцією зеленого кольору. Кожен майстер використовує той матеріал, з яким йому простіше і приємніше працювати. Головна вимога: щоб кільце було міцним, добре тримали форму, і при цьому, відносно легким. Адже до нього ще потрібно кріпити гілки і прикраси!

В якості кріпильного матеріалу застосовують міцні нитки, вузькі смуги клейкою прозорою стрічки, дріт, канцелярські скріпки... Тут теж - на розсуд умільця, що виготовляє вінок.

Традиційно повелося, що в новорічному вінку обов'язково потрібно використовувати гілки дерев хвойних порід. Дуже красиво виглядають гілки ялиці і блакитної (канадської) ялинки, особливо якщо їх чергувати! Але якщо їх важко дістати, візьміть гілки ялини звичайної, або сосни.

Після того, як буде зроблений замкнутий контур з гілок, прикріплених до кільцевої основі, прикрасьте його шишками, ялинковими іграшками, ватою, що імітують грудки снігу... Тут ви можете орієнтуватися лише на власні побажання і смаки ваших домочадців. Якихось строгих правил тут немає, головне, щоб вийшло красиво. Можна також прикріпити до вінка іграшкового Діда Мороза, адже це головний символ наступаючого свята.

Де повісити новорічний вінок?

Тут теж - скільки людей, стільки думок. Якщо у вас в одній з кімнат стоїть прикрашене дерево, краще розмістити вінок або на стіні в коридорі, або в іншій кімнаті. Але можна повісити його і над входом в святкову кімнату.

Ну, а як бути, якщо вам хочеться прикрасити оселю таким вінком, але немає часу або бажання возитися з його виготовленням? Магазин https://flores-shop.com.ua допоможе вам вирішити цю проблему! У нас ви зможете придбати недорогий, але дуже красивий новорічний вінок, легкий і компактний, який зробить особливо естетичної та святкової будь-яку кімнату, велику чи маленьку.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.