Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Електромобілі - види і переваги

Електромобілі - це свого роду революція в автомобільній промисловості, яка останнім часом стала надзвичайно популярною альтернативою автомобілям з ДВС. Можливо, ви здивуєтеся, дізнавшись, що це зовсім не винахід 21 століття, оскільки перші прототипи були виготовлені ... двома століттями раніше. Як вони змінилися за десятиліття і, перш за все, варто робити ставку на електромобіль сьогодні?

Велике повернення електромобілів

Електромобілі - важлива сфера сучасної автомобільної промисловості. З цим твердженням не можна не погодитися, однак, щоб дізнатися всю історію електромобілів, необхідно повернутися в першу половину 19 століття. Саме тоді винахідник-шотландець Роберт Андерсон вперше інтегрував в транспортний засіб електропривод. Однак на популяризацію даної концепції було потрібно десятиліття.

І все ж це не змінює того факту, що понад сто років тому електромобілі проводилися в багатьох країнах Європи, але мотивація тодішніх творців була зовсім іншою, ніж сьогоднішня. Електродвигун був єдиним адекватним приводом в той час - вага його парового побратима унеможливлювала своє широке використання, а ДВС, який став настільки популярним в наступні десятиліття, знаходився лише на стадії випробувань.

Незважаючи на бум в електроотраслі, ще до Першої світової війни електропривод практично повністю припинили використовувати. В результаті, електромобілі повертаються до нас сьогодні та сприймаються як свого роду технологічна новинка. Запчасти для электромобилей ви можете придбати за посиланням.

BEV або HEV? Кілька слів про скорочення

Електрореволюція в сфері автомобільної промисловості призвела до того, що зараз ринок сповнений різних типів цих автомобілів. Відмінності між ними можуть мати вирішальне значення для правильного вибору.

Акумуляторний електромобіль - BEV

Англійська назва можна перевести як «електромобіль на батареї». Таким чином, це повністю електрична машина, яка працює від акумуляторів, що живляться зовнішніми джерелами енергії. Цей тип машин має найнижчий вуглецевий слід і тому вважається самим екологічним варіантом.

Гібридний електромобіль - HEV

Популярний в наші дні гібрид - це комбінація електроприводу і ДВС, але без можливості живити машину від зовнішнього джерела. Транспортний засіб цього типу використовує енергію, яка виробляється автоматично при гальмуванні або уповільнення (сам двигун працює як генератор енергії).

Plug-in електромобіль - PHEV

Ця версія працює аналогічно вищезазначеному гібриду (HEV), але ключовою відмінністю є можливість заряджати автомобіль від так званої «розетки» (аналогічно BEV). Таким чином, моделі PHEV є комфортне поєднання функціональності електромобілів з автомобілями з ДВС.

Чи є сенс інвестувати в електромобіль?

Перш ніж переходити на електричну модель, ви повинні зважити всі за і проти, перше з яких виразно більше. Крім екологічних проблем, таких як велика кількість вихлопних газів, також варто звернути увагу на безпеку - в разі зіткнення або аварії ризик серйозних наслідків набагато нижче.

Також не можна ігнорувати витрати, пов'язані з експлуатацією - ціни на електроенергію схильні до набагато менших коливань, ніж ціни на паливо. Варто підкреслити і низьку частоту поломок електромобілів, а також їх надзвичайно тиху роботу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.