Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Препарати, здатні впоратися з підвищеною температурою безпечно і оперативно

Жар, який виникає на тлі різноманітних хвороб - один з найбільш неприємних симптомів. Як тільки він виникає, відразу ж хочеться випити ліки від температури для того щоб повернутися до нормального самопочуття. Одна з найгірших температур тіла - коливається близько 37,5 градусів. І якщо доросла людина ще може з цим станом якось змиритися і чекати швидкого одужання, то з дитиною «домовитися» просто неможливо, він не зрозуміє, чому він ні з того, ні з сього став гірше почуватися.

Особливості застосування жарознижуючих засобів

Якщо у вас виникала температура, не варто поспішати приймати препарати. Жарознижуючі медикаменти https://apteka-ds.com.ua/catalog/preparaty-vid-hrvi-ta-zastudy/preparaty-vid-temperatury лікарі рекомендують використовувати в лікуванні тільки тоді, коли показник температури не менше 38 градусів. Раніше збивати температуру не рекомендується, так як це буде лише заважати організму, боротися з недугою.

Високий показник температури говорить про наступне:

  1. мікроорганізми гинуть і повільніше розмножуються, відповідно організм бореться з хворобою;

  2. активно синтезуються антитіла;

  3. поліпшується обмін речовин, печінка швидше виводить токсичні речовини.

Якщо градусник показує показник 38 і більше - це вже досить великі цифри і слід втрутитися в процес. У таких ситуаціях потрібно якнайшвидше ухвалити медикаменти. Не варто вживати препарати від температури дорослим і малюкам про всяк випадок, так як це негативно позначиться на стані печінки.

Види жарознижуючих препаратів

На сьогоднішній день жарознижуючі засоби можна підібрати в різноманітних формах:

  1. таблетки. Це найпоширеніший вид медикаментів від температури. У своєму складі вони можуть містити речовини, які знімають жар, а також надають протизапальний ефект;

  2. суспензії. Вони комфортні у використанні, так як можна одночасно прийняти розчинні і нерозчинні речовини;

  3. сиропи. В їх основі присутня вода, а також жарознижуючі препарати та допоміжні засоби. Найчастіше в такий формат коштів додають спеціальні підсолоджувачі, саме тому він більше підходить для малюків;

  4. свічки. Їх дуже зручно використовувати для малюків, так як дитині не потрібно нічого ковтати. Крім того, препарати в такій формі призначаються в тих випадках, коли є присутнім високий ризик виникнення алергії, нудота і т.д.

Ефективні засоби здатні збивати температуру, а також знімати больові відчуття протягом 1-1,5 годин. Не варто очікувати, що результат прийому препарату наступи моментально, так як швидкість залежить ще і від індивідуальних особливостей організму, а також від того, скільки часу минуло після вживання їжі і рівня тяжкості хвороби і т.д.

Жарознижуючі засоби здатні знижувати температуру повільно і найкращий спосіб їм допомогти - зберегти спокій, дотримуватися постільного режиму. Основа будь-якої терапії - уважне ставлення і повноцінний контроль лікаря.

Рецензент: Ольга Летнянчик, лікар, медичний блогер.
У 2003 році закінчила Львівський національний медичний університет ім. Данила Галицького, отримала кваліфікацію лікаря.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.