Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Сигнальний жилет: кому знадобиться в роботі?

Сигнальний жилет - це річ, яка знайома всім. Ми бачимо його на робочих, які ремонтують центральну дорогу міста, на працівниках комунальних служб, на будівельниках... І навіть в багажнику багатьох автомобілістів напевно знайдеться компактно складений виріб з яскраво-оранжевої або салатової тканини.

В якій професії не обійтися без сигнального жилета? І коли його наявність - сувора необхідність? Давайте з'ясуємо!

Що таке сигнальний жилет?

Виріб є різновидом сигнального та захисного одягу. Основне завдання жилета: надати хорошу видимість людині в умовах негоди, сутінків або задимлення.

Щоб річ була помітною в умовах туману або сильної хмарності, для її пошиття використовується тканина насичених кислотних відтінків - помаранчевих, жовтих, зелених. Для підвищення видимості в темряві застосовуються широкі світловідбиваючі смужки.

Інші параметри сигнального жилета також пов'язані з умовами проведення робіт:

1. Легкість. Синтетичні матеріали, з яких шиють жилети, досить тонкі та легкі, тому що нерідко вони надягаються поверх і без того важкої уніформи.
2. Міцність. Якщо жилет розривається при найменшому фізичному впливі, надії на нього мало.
3. Відповідність розміру. Жилет меншого розміру буде сковувати рухи, порушуючи тим самим безпеку працівника. Те ж саме стосується завеликих виробів  - він буде постійно сповзати, перекручуватися. До речі, до вибору розміру слід поставитися уважно: враховуйте, що жилет носиться поверх одягу, який додає кілька сантиметрів об'єму, особливо в зимову пору року.

Кому потрібен сигнальний жилет?

Наявність сигнального жилета в комплектації уніформи - явище поширене. Найпоширеніші сфери його використання:

  1. Ремонт доріг. Сигнальний одяг є обов'язковим незалежно від того, повністю перекрита дорога чи ні. Адже він допомагає працівникові залишатися помітним не тільки для водіїв, а й для колег.
  2. Заправні станції. Оскільки заправна станція є зоною, де царюють автомобілі, светоотражающий жилет обов'язково одягається під час виходу на зміну, вдень і вночі.
  3. Будівництво. Процес будівництва неминуче пов'язаний з небезпекою - у зв'язку із застосуванням складної техніки та масивних будматеріалів. Сигнальний елемент одягу дозволяє працівнику вчасно помічати товаришів і самому залишатися помітним.
  4. Також сигнальні жилети є обов'язкових елементів робочої форми для співробітників поліції (особливо дорожньої), пожежних, співробітників рятувальних і аварійних служб.
  5. Стане в нагоді виріб і простим водіям - в разі екстреної поломки на трасі або міській дорозі.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.