Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно вибирати адвоката, як будувати діалог з адвокатом

Як правильно вибрати адвоката? На що потрібно звертати увагу при виборі адвоката? Як правильно будувати діалог з адвокатом? Від чого залежить вартість послуг адвоката? Чому один адвокат коштує дешевше, а інший дорожче?

1. Вартість адвоката залежить від його завантаження. Одному адвокату для життя потрібна одна сума, іншому інша.

2. Незважаючи на те, що відповідно до КПЕА адвокатам не можна мати відгуки, фактично і задоволені, і незадоволені довірителі часто викладають думку про адвокатів, з якими мали справу. І ці ж самі відгуки і є показником роботи того чи іншого адвоката. Наприклад, в місті херсон адвокат високої кваліфікації доступний за посиланням.

Вибираючи адвоката, потрібно спробувати знайти про нього відгуки. Причому шукати відгуки потрібно не стільки позитивні, скільки негативні! Потрібно придивлятися до адвоката без відгуків, оскільки він є чистим аркушем, і його фактичний досвід успіху ніхто не знає.

3. Вибудовуючи діалог з адвокатом потрібно не тільки відверто питати його на якій стадії справи він вийде з процесу (чи включена тільки перша інстанція, або вищі оскарження), але також закріплювати такі положення умовами договору.

Слід уникати адвоката, який обіцяє позитивний результат по справі.

Справа в тому, що як маркетолог, адвокат повинен продати свої послуги. Але адвокат працює по КПЕА, який категорично забороняє адвокату гарантувати позитивний результат навіть найлегшим справі (стаття 10 КПЕА).

Якщо ви запишете на диктофон адвоката, який гарантує позитивний результат по справі, або такі умова закріплені адвокатським договором - ви можете сміливо писати на нього скаргу до Ради Адвокатської палати за пряме порушення етики.

Працюючи з адвокатом, який гарантує вам результат, ви можете нарватися на шахрая. На жаль є такі адвокати, які позиціонують себе як "рішали".

І зрозумілі почуття довірителя, який тягнеться до адвоката "рішали". Адже для чого ви наймаєте адвоката? Вам потрібен результат! Чи не для іншого! Ви не хочете платити за спроби адвоката або за просто чесну роботу.

Але Закон про адвокатську діяльність і адвокатуру та Кодекс професійної етики адвоката категорично забороняє адвокату гарантувати результат.

Якщо адвокат, з яким ви будуєте діалог, що не обіцяє вам результат; якщо адвокат каже, що він спробує зробити все можливе, що від нього залежить, при цьому він повідомляє, що для нього важливо, щоб він працював на репутацію і щоб про нього не було негативних відгуків в інтернеті - ви можете сміливо працювати з таким адвокатом.

Якщо вибудовуючи діалог з адвокатом ви чуєте від нього, що він обіцяє вам результат, цей адвокат може бути шахраєм. Все залежить від судді.

Але адвокат на стадії укладання угоди з довірителем - маркетолог. Деякі адвокати переживають, що не продадуть свої послуги, якщо скажуть такі висловлювання. Адже довіритель може зайти в сусідню колегію, і хтось там може гарантувати результат. І такі адвокати на жаль є.

Так що вибираючи адвоката потрібно розуміти, що якщо адвокат гарантує тобі результат - біжіть від такого адвоката. Адвокат не може гарантувати результат навіть по самому виграшному справі.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.