Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як обрати автошколу

Від вибору автошколи залежить дуже і дуже багато, а в першу чергу, Ваш психологічний настрой під час занять, сприятливий комфортний мікроклімат в групі, який створюється викладачем і всіма, хто працює в даному навчальному закладі. Адже не дуже добре, коли викладач злий, неврівноважений або, м'яко кажучи, неадекватний... Як вже тут навчатися, якщо переслідує відчуття дискомфорту. А якщо і з інструктором не пощастило... Тут і так долоньки пітніють і думки плутаються, а поруч хтось до того ж агресивно налаштований...

Автошкіл багато вибирай, яку хочеш, але дійсно хороших вкрай мало. Ваше завдання навчитися водити, без страху і стресу, тому школу потрібно шукати ту, яка зробить з вас водія, а не просто підготує до іспитів в ДАІ.

Отже, при виборі автошколи обов'язково вимагайте ліцензію, видану Міністерством Освіти і Науки і сертифікат про акредитацію.

Подивилися документи, тепер можемо бути спокійні: все офіційно.

Враховуйте досвід викладача і тривалість існування автошколи. Постарайтеся навести довідки про потенційних викладачів та інструкторів, які будуть Вас навчати. Також якщо автошкола, наприклад Автошкола "Академия Вождения №1", існує багато років, швидше за все, це той випадок, коли кількість (років) перетворюється в якість (навчання).

Прислухайтеся до рекомендацій. Репутація сильна річ! Перш, ніж записуватися в будь-яку автошколу, поцікавтеся у друзів, у знайомих, можливо, вони мали досвід взаємодії з тією чи іншою автошколою. Відгуки учнів теж чудово! Чим більше інформації, тим краще. Спробуйте дізнатися все-все нюанси, які Вас цікавлять, щоб потім не розчаруватися. Якщо про школу відгукуються позитивно, значить, там дбають і про свою репутацію, і, отже, про Вас.

Зверніть увагу на місцезнаходження. Напевно, це один з головних критеріїв при виборі автошколи щоб недалеко від будинку. Безсумнівно, не хочеться перестрибувати з однієї маршрутки на іншу, як жаби на болоті, аби дістатися до заповітних курсів, але все ж краще, щоб в пріоритеті були репутація школи та відгуки про неї. Багато автошколи, як правило, мають філії по всьому місту. Так що з цим проблем бути не повинно.

На яких машинах Ви будете вчитися? Ми, юні водії, народ розпещений, на ВАЗах їздити не хочемо. Тому можна поцікавитися, які ж машини автошкола надає для навчання.

Вартість навчання. Проходьте повз тих, хто обіцяє навчити Вас водити «майже даром». За якість треба платити. Але і висока ціна теж повинна бути чимось обгрунтована. Враховуйте витрати, які не входять до вартості теорії, наприклад, бензин. Є автошколи, де бензин в вартість уже включено, а є ті, де немає. Взагалі порахувати повну вартість навчання навряд чи вдасться швидше за все, протягом навчання випливуть якісь непередбачені витрати то за довідку заплати, то ще щось. Якщо автошкола не надто совісна, то, може статися, що гроші будуть тягнути по-страшному. Тому не соромтеся запитувати.

Удачі в навчанні і на дорозі! Думаю що дані поради допоможуть вам при виборі автошколи.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.