Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Переваги фонтану від Stroy-Bassein для присадибної ділянки

Надати особливу незабутню декоративність будь-якого саду або приміщенню допоможе встановлений декоративний фонтан. Це чудове рішення, якщо ви хочете урізноманітнити дизайн вашого будинку або ділянки. Домашній фонтан володіє особливою привабливістю. Дзюркотлива вода піднімає настрій, біля нього завжди буде приємно відпочити, адже де, як не тут, створена така підходяща атмосфера для роздумів і філософствування. Адже недарма є приказка, що на дзюркотливу або падаючу воду людина може дивитися цілу вічність. З цієї статті ви дізнаєтеся які бувають різновиди декоративних фонтанів, в чому їх особливості. Сподіваємося, що поради  допоможуть вам підібрати для вашого заміського будинку найкраще рішення на сайті https://stroy-bassein.com.ua/dlya-sada-ulichnyiy/.

Плюси і мінуси ландшафтного дизайну з фонтаном

Фонтан в ландшафтному дизайні виконує в основному декоративну функцію, і в більшості випадків є хорошим варіантом прикраси ділянки. Він привертає увагу гостей і радує око господарів. Як відомо, вода заспокоює нервову систему, тому щоденні прогулянки біля домашнього фонтану позитивно діють на емоційний стан власників.

Фонтан в ландшафтному дизайні

Подібна конструкція в ландшафті може виконувати також практичну функцію - зволожувати повітря, що не тільки дозволить проводити більше часу на вулиці в спекотні літні дні, але і буде сприятливо впливати на рослини, висаджені поблизу.

Якщо розмістити розсіювач вологи в невеликому штучному водоймищі, то завдяки руху води, вона не буде «цвісти», що часто призводить до неприємних запахів або зміни кольору. Рибки, що знаходяться в штучному водоймищі з фонтаном, відчувають себе набагато краще, так як вода регулярно збагачується киснем.

Не завжди фонтан в ландшафтному дизайні є доречним в тому чи іншому місці ділянки, і рішення про його розміщення має узгоджуватися з фахівцями, які зможуть підказати, де і в якому вигляді розмістити конструкцію, щоб уникнути можливих проблем. Неправильно настроєна струмінь води, яка повинна потрапляти виключно в чашу, може додавати масу незручностей і привести до неприємних наслідків.

Основними недоліками непродуманої конструкції є ризик потрапляння води на стіни будівель, садові меблі або рослини, які негативно реагують на рясне зволоження. У приміщенні через надмірної вологості стін можуть відпадати шпалери, з'являтися тріщини, розвиватися небезпечний грибок.

Садова меблі, виконана з натурального матеріалу, буде вбирати вологу і може почати гнити. Щоб уникнути можливих проблем, рекомендується розміщувати водойми з розсіювачами не ближче, ніж 50 м до будівель і споруд, меблів і інших елементів декору, які негативно реагують на підвищену вологість.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.