Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Додаткове навчання водіїв перевезення небезпечних вантажів

Як отримати свідоцтво ДОПНВ на перевезення небезпечних вантажів

В області перевезення небезпечних вантажів встановлені жорсткі рамки, які слід неухильно дотримуватися з огляду на підвищений ризик для оточуючих. Це контролюється отриманням спеціального документа ДОПНВ. Саме свідоцтво встановленого зразку дозволяє звести до мінімуму потенційні ризики в процесі транспортування. Отримати офіційно робочі посвідчення можна в Центрі професійної дистанційній перепідготовки кадрів.

Загальні відомості

Перевезення небезпечних вантажів регулюється угодою, яку підписали ряд держав в 1957 році (Женева). В основі закладена специфіка підготовки та транспортування певних продуктів і речовин по дорогах. Дія угоди поширюється на їх території. Кожна країна-учасниця має право коригувати ДОПНВ відповідно до особливостей національного законодавства. Тому при організації поїздок не завадить уточнення коректив в конкретній країні.

Свідоцтво видається у формі пластикової картки, що включає інформацію про водія і дані по небезпечних речовин:

  1. нафтопродукти;
  2. гази;
  3. кислоти;
  4. радіоактивні матеріали та ін.

У разі роботи з небезпечними вантажами кожен водій повинен подбати про отримання свідоцтва. Його наявність підтверджує готовність до їх транспортуванні з урахуванням всіх вимог і норм. Отримати дозвіл можуть всі люди, але при наявності необхідної категорії і 3-х річного стажу водіння. Крім того, буде потрібно спеціальне навчання - курсы ADR в Днепре.

Як отримати свідоцтво ДОПНВ?

Для початку водій повинен звернутися до відповідної установи і ознайомитися з умовами оформлення. Адреси наводяться на спеціалізованому інтернет-ресурсі. У разі необхідності знадобиться:

  1. Заява.
  2. Особисті документи, що засвідчують особу.
  3. Відкрита категорія.
  4. Підтвердження оплати.

Завершивши навчання, водій здає іспит і за його результатами отримує свідоцтво. У разі отримання воно видається на 5 років, після чого знадобиться звернення на його продовження. Повторне навчання не потрібно за умови роботи з транспортування небезпечних речовин протягом встановленого терміну.

Наявність досвіду свідчить про готовність, інакше призначається повторне складання іспиту. При цьому транспортний засіб повинен бути в справному стані. Існує безліч причин, за якими працівник змінює сферу діяльності на іншу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.