Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати тактичний одяг: види і характеристики

Одяг для силових структур: призначення, особливості та вибір

Служба в армії, поліції або навіть охороні володіє деякими особливостями, через які до уніформи представників цих служб висуваються особливі вимоги. Сьогодні одяг для силових структур і спецслужб широко представлена в Інтернеті, проте не кожен знає, як вибрати якісний костюм. Про види, призначення та особливості вибору розповідаємо в нашій статті.

Навіщо потрібна тактическая одежда? Сьогодні в камуфляжному костюмі можна зустріти не тільки військових, а й звичайних людей.

Деякі навіть стверджують, що відбувається перехід подібних моделей «з казарм в маси». Насправді справа йде навпаки. Спочатку тактична форма розроблялася не для армійських цілей. Вона призначалася для тих, кого прийнято називати оперскладом: співробітників поліції і різних спецслужб. У комплект спеціального одягу входили:

  1. куртки і вітровки;
  2. широкі штани;
  3. захисні жилети;
  4. маски-балаклави;
  5. светри;
  6. термобілизна.

Такий набір повинен забезпечувати комфорт і зберігати тепло в найрізноманітніших погодних умовах і життєвих ситуаціях.

Природно, його створювали максимально зручним і намагалися вгадати всі потреби співробітників спецслужб. Не дивно, що подібний багатофункціональний наряд був запозичений військовими і різними силовими підрозділами. Плюс - відповідне забарвлення, яке служить своєрідним камуфляжем для військових в польових умовах, дозволяючи залишатися максимально непомітними на бойових позиціях.

Особливості тактичних костюмів

Подібний спецодяг має ряд відмінностей від громадянської уніформи. Перш за все він зручний при тривалому носінні і досить міцний, завдяки чому витримує тривалу експлуатацію. Така форма відмінно підходить для використання в екстремальних умовах. Виробники випускають зимові та літні комбінації, що дозволяє підібрати уніформу по сезону.

Якими характеристиками володіє тактичний наряд:

  1. відмінна міцність і стійкість до зношування;
  2. спеціальний крій;
  3. підвищена функціональність;
  4. вологозахист і захист від відсиріння;
  5. повітропроникність;
  6. захист від ультрафіолету;
  7. наявність посилених вставок в області колін, ліктів, гомілок.

Багато зразків представлені в стандартному продуманому малюнку в нейтральних зеленувато-коричневих або сірих тонах. Це допомагає зливатися з травою, створюючи відмінне маскування. Подібні моделі сьогодні широко використовуються також рибалками і мисливцями, які подовгу залишаються на природі.

Вибираємо тактичну форму: важливі параметри

Щоб армійська або охоронна форма добре сиділа і була зручною, важливо правильно її вибрати. Ось основні нюанси, які потребують уваги:

  1. колірна гамма - в деяких підрозділах є конкретні критерії. Якщо заздалегідь визначитися з потрібним відтінком, це істотно скорочує варіанти;
  2. ступінь утеплення - залежить від сезону і клімату, в якому буде використовуватися костюм. Крім літніх і зимових варіантів, існують також костюми з різним наповнювачем, що дозволяють підібрати максимально відповідну форму для регіону;
  3. наявність кишень і спеціальних кріплень - подібні доповнення істотно підвищують функціональність одягу. До того ж в широких кишенях часто є спеціальні відсіки для дрібних речей;
  4. знімне утеплення - ідеальний варіант для мінливої погоди. Утеплювач в деяких зразках можна знімати, отримуючи більш легкий, але ще досить теплий комплект;
  5. якість швів і фурнітури - оскільки їм доведеться витримувати підвищене навантаження, важливо, щоб навіть нитки, якими прошита тканину, і фурнітура були зносостійкими, що не перетирали і не іржавіли.

Тактична форма призначена для оперскладу, військових і силових підрозділів, але її також часто використовують і цивільні. Її зносостійкість і практичність робить одяг ідеальним варіантом для побутового використання. Якщо ж ви вибираєте модель для спецроботи, обов'язково враховуйте перераховані параметри.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.