Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Коледж чи університет в Канаді - що вибрати?

Все залежить, в першу чергу, від того, яку спеціальність ви хочете отримати. Коледжі Канади пропонують безліч спеціальностей і прикладний підхід до навчання. Студенти проходять безліч стажувань і до випуску вже мають не тільки реальне уявлення про свою роботу, а й необхідні вміння та навички. Залежно від програми навчання в коледжі може тривати від 1 до 4 років і після закінчення студент отримує сертифікат фахівця, диплом спеціаліста або ступінь бакалавра.

Навчання в університеті має академічну спрямованість. Студенти ґрунтовно вивчають теорію і можуть отримати ступінь бакалавра, магістра та доктора наук, ступінь MBA та інші престижні дипломи. На те, щоб здобути освіту йде від 4 до 7 років.

Для деяких професій навчання в університеті необхідне (наприклад, для лікарів, юристів), але в цілому більшість канадців обирають навчання в коледжі, бо це дешевше, швидше і дає реальні знання для подальшої роботи.

Навчання в коледжі

Коледжі Канади дають дуже хорошу освіту, багато з них входять в рейтинги найкращих вузів світу. Практично всі випускники коледжів швидко знаходять роботу за фахом і успішно просуваються по кар'єрних сходах.

Всі канадські коледжі можна умовно розділити на два види: громадські та технічні. При виборі вузу це має велике значення, бо важливо підібрати програму підготовки в цікавій для вас галузі.

Навчання в коледжі включає й активне соціальне життя. Студенти вступають в клуби за інтересами, займаються спортом, подорожують по країні й т.п.

Навчання в університеті

Університети Канади дають дуже престижну освіту, яка високо цінується у всьому світі. Однак, навчання в них складніше і не всім студентам вдається пройти належну програму в зазначений термін, більшість витрачає на це приблизно на 1 рік більше.

Якщо коледжі знаходяться під контролем державних органів, то університети - це самостійні організації, які повністю контролюють як адміністративні питання, так і програми навчання. Вибір спеціальностей дуже великий, і кожен студент може знайти підходяще місце і програму для навчання.

Університети, як правило, займають велику територію і мають один або кілька кампусів. Вони включають не тільки навчальні аудиторії, а й науково-дослідні центри, бібліотеки, театри, галереї, художні студії, спортивні об'єкти та все, що потрібно для проживання і дозвілля студентів.

Соціальне життя в університеті не менш насичене, ніж в коледжі, але кількість студентів тут більша і може знадобитися час на адаптацію. Втім, практично кожен вуз має спеціальні соціальні служби підтримки для іноземців, які допомагають їм поки це необхідно.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.