Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Чого навчають у школі: стенди з корисними матеріалами для початкових класів

Стенди, як одна з форм наочних посібників, вельми затребувані в початкових класах. Чому їх так люблять вчителя і чим вони корисні дітям - давайте розбиратися.

ФУНКЦІЇ СТЕНДІВ

Ці вироби допомагають школярам:

  1. запам'ятовувати матеріал, оскільки він постійно знаходиться перед очима;
  2. представляти розказане учителем, розглядаючи картинки;
  3. не поспішаючи розглядати схеми і формули, адже написане на дошці не всі встигають переписати;
  4. відпрацювати дію, роблячи її за поданим зразком.

З такими посібниками рівень засвоєння матеріалу стає вище: з наочністю діти краще розуміють пояснення, не пропускають важливі схеми і формули. І самому педагогу при наявності стендів в початковій школі працюється легше: не треба писати і креслити від руки під час уроку. А значить, час і сили будуть збережені для інших справ. Замовити стенди можна на сайті https://stendua.com/ru/stendi-dlya-shkil.

РІЗНОВИДИ СТЕНДІВ

  1. Зі статичною інформацією. Вона нанесена на поверхню, найчастіше, друкованим способом і зміні не підлягає. Це відомості, які учням треба запам'ятати якнайміцніше (азбука, цифри, таблиця множення) або які завжди повинні бути перед очима (державні прапор і герб).
  2. Маркерний планшет. По ньому можна малювати маркером, але не варто його плутати зі звичайною маркерной дошкою. Планшет відрізняється тим, що на нього вже нанесена якась невитирана інформація. Наприклад, схема морфологічного розбору слова або послідовність виконання завдання. А поруч - достатньо місця для того, щоб міг попрацювати вчитель або школяр. Подібне виріб - відмінний помічник в навчанні так званим навчальним діям: як виводити букву, як вирішувати приклад, як записувати умову і т.д.
  3. З «кишеньками». Це або абсолютно порожнє табло, або воно має заголовок ( «Рідний край», «Цікаве читання» і т. д.). Учитель сам готує потрібні на уроці відомості і розміщує її в прозорих власниках. Такий шкільний стенд зручний тим, що інформацію на ньому можна легко міняти і залишати на необхідний термін.
  4. З магнітами. Вони потрібні для прикріплення аркуша з додатковою інформацією або для виконання якихось операцій: скласти слово з букв, вирішити задачу на рух та ін. Ними може бути оснащений будь-який з попередніх видів стендів для початкової школи, якщо виготовлений з піддається намагничиванию матеріалу.
  5. Електрифікований. Це інтерактивне табло, яке реагує на натискання кнопок, має пульт управління, нерідко оснащено голосовим супроводом.

Вимоги для стенду

Вироби виготовляють з пластику, скла, акрилу, металу, вінілу і інших матеріалів. Головне, щоб вони були безпечні для здоров'я дітей. Підтвердити це можуть сертифікати якості, які обов'язково повинні бути у продавця.

Все надруковане на стендах для початкової школи повинно бути чітким і добре помітним, щоб діти не напружували очі, роздивляючись їх. Вся статична інформація повинна бути виконана фарбами, стійкими до стирання, або покрита захисним шаром.

Центр комплексного постачання навчальних закладів stendua.com пропонує різноманітні стенди для 1-4 класів, які відповідають усім вимогам до оснащення для освітнього закладу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.