Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Діагностика несправностей пилососа

У переважній більшості випадків причина несправності полягає у виході з ладу мотора. Це може статися абсолютно з кожною моделлю будь-якого виробника. Головною ознакою неправильної його роботи є надмірний шум і утворення пилової хмари. Також поломка двигуна прямим чином відбивається на всмоктуючій силі пристрою.

Коли краще звернутися за допомогою до майстра

Усунувши несправність виробу самостійно, ви зможете значно заощадити свої гроші. Однак, не всяку поломку можна усунути своїми руками, є ряд випадків, коли просто необхідно звернутися за допомогою фахівця.

Похід в майстерню обов'язковий, якщо виявлена серйозна поломка.

Ознаками серйозної поломки пилососа є:

  1. Сторонній шум, гул, вібрація, удари, іскри.
  2. Перегрів при нетривалій експлуатації.
  3. Запах згорілих проводів.
  4. Самостійне різке вимикання апарату.

Якщо ви виявили одну з цих ознак, вимкніть виріб, від'єднайте шнур від електромережі і по можливості зверніться до майстра. Щоб дізнатись більше про ремонт пылесосов харьков - переходьте за посиланням.

Крім цього варто пам'ятати, що розбирання приладу вимагає досвіду проведення подібних заходів. Якщо ви не маєте даного досвіду взагалі, то краще буде відразу звернутися за кваліфікованою допомогою в центр сервісного обслуговування.

Часті ознаки поломки, способи усунення несправності

Якщо ваш електричний друг зламався, поставити діагноз можна на підставі симптомів. Далі - найбільш часті поломки пилососа і способи їх усунення. Коли можна впоратися самостійно, а коли буде потрібно втручання фахівця і у скільки обійдуться його послуги?

Акумулятор не заряждається

Не виключено, що бездротовий пилосос зламався саме через проблеми з акумулятором, особливо якщо він вже старий. Ідеально міняти батарею раз в 2-3 роки: за цей період батарея повністю втрачає здатність накопичувати і віддавати енергію, оскільки циклів заряду-розряду було більше 300-400. Поступово знижується потужність всмоктування, батарея довго заряджається і швидко розряджається. Тут уже нічим не допоможеш крім повної заміни.

Слабка тяга (пристрій не втягує повітря)

Зниження всмоктуючої здатності може бути викликано декількома причинами:

  1. забився мішок для сміття;
  2. невідрегульована потужність;
  3. брудні фільтри пилозахисту двигуна і випускні;
  4. засмітився або пошкоджений шланг;
  5. проблеми з двигуном.

Почати слід з простого: подивитися положення регулятора потужності і наповнення мішка. Там все в порядку? Варто відкрутити шланг і перевірити, чи є тяга на місці його кріплення. У разі якщо проблема дійсно в ньому, варто оглянути еластичну трубку на наявність пошкоджень. За умови, що шланг цілий, слід його акуратно почистити. Для цього можна використовувати довгу палицю або гнучкий трос.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.