Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Узаконення будівництва

Якщо вам необхідно в стислі терміни і відносно недорого оформити всю документацію, яка необхідна, щоб виконати узаконення самовільної забудови, то наша компанія може вам в цьому допомогти. Даний процес має безліч тонкощів, в залежності від виду нерухомого майна (приватний будинок або ж нежитлове приміщення), а також етапів, що включає узаконення самовільної забудови в Києві.

Не знаючи всіх нюансів цього заходу, буде досить складно зрозуміти, як узаконить самострой і що для цього необхідно. Також подібні знання допоможуть краще розбиратися в тому, чому у різних фірм на послугу самобуд узаконити ціна різна, і від чого вона залежить.

Наша компанія допоможе клієнтові грамотно узаконити самобуд в Києві. Дана процедура проходить в покроково в строго визначеної послідовності:

1) Отримання спеціального будівельного паспорта, який потрібен для вирішення будівництва на земельній ділянці. Видавати подібні документи уповноважений районний архітектурний відділ. Такий документ потрібен для споруд, площа яких знаходиться в межах трьохсот квадратних метрів, а поверховість - до двох поверхів (без урахування мансардний поверх). Що стосується будівель, розміри яких перевищують дане значення, то вони повинні отримати містобудівні обмеження для безпосереднього будівництва, а також необхідну проектну документацію.

2) Далі слід звернутися в архітектурно-будівельну інспекцію за місцем проживання з відповідним документом, де буде вказана вся інформація щодо початку зведення будинку. При цьому потрібно в обов'язковому порядку проконтролювати, щоб повідомлення отримало номер з 13 знаків.

3) Проведення технічної інвентаризації вже зведеного будинку. В даний час подібним займаються не тільки органи БТІ, а й приватні компанії, у яких є відповідні сертифікати для проведення такої інвентаризації.

4) Присвоєння застрое поштової адреси, який присвоюється не тільки житлової нерухомості, але і садових будиночків також.

5) Оформлення та перерахування до місцевого бюджетний фонд пайового платежу на розвиток інфраструктури (даний пункт необхідний для зведення будівель, чия площа перевищує 300 квадратних метрів).

6) Отримання в місцевій Державній реєстраційній службі свідоцтва про право власності на застрой і прилеглі до нього господарські будівлі.

Після здійснення всіх перерахованих вище дій можливе введення в експлуатацію самобуду.

Базові вимоги до будівництва будинку

Найбільш важким і в той же час дорогим є виконання першого пункту, а саме - оформлення будівельного паспорта. Причина криється в величезному переліку правил, передбачених діючими СНиП, що регулюють умови будівництва будь-яких об'єктів. У деяких випадках їх виконання дуже ускладнено.

Серед найбільш часто зустрічаються вимог, які пред'являються до майбутньої забудови, необхідно виділити наступні:

  1. будівельний розрив між споруджуваним і сусіднім будинками не може бути меншим, ніж 8 метрів;
  2. розрив між межами будівлі та земельної ділянки, відведеної під будівництво будинку, має перевищувати один метр;
  3. новобуд може бути зведений за кордоном специфічних «червоних ліній», які визначають розмежування будівельного майданчика і території громадського користування. Більшість власників самобудів поняття не мають про існування подібних обмежувальних ліній, так як перевірити їх присутність можна лише після здійснення топозйомки землі.

Наша юридична фірма пропонує оперативне та надійне оформлення всієї супутньої документації на житлові та нежитлові об'єкти, в числі яких будівельний паспорт, або містобудівні умови будівництва, проведеного на тій чи іншій ділянці.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.