Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Кольоровий металопрокат: види і сфери застосування

Кольоровий металопрокат в житті людини має важливе значення. Він набув широкого поширення в більшості галузей. У деяких він використовується в якості матеріалу для виготовлення тих чи інших виробів, в інших - в складі складних механізмів, конструкцій і так далі.

Використання кольорових металів, за великим рахунком, обумовлено їх якісними характеристиками і високими експлуатаційними показниками. Чому, наприклад, дріт, труби, листи і прути, а також - інші види металопрокату, застосовуються в певних сферах?

Тому, що крім спеціальних властивостей, якими вони володіють, такі вироби мають підвищену стійкість до деструктивних зовнішніх чинників, зокрема - до корозійних процесів.

Особливу увагу слід звертати на якість металопрокату, набуваючи його тільки у надійних виробників або постачальників по сслыке.

Сфери застосування металопрокату

Більшість кольорових металів володіють високими технічними характеристиками. Саме з цієї причини вони використовуються в тих сферах, де до виробів висуваються дуже серйозні вимоги.

  1. Будівельно-монтажні роботи. Безперечно, чорні метали тут грають пріоритетну роль. Але і без кольорового металопрокату при будівництві обійтися не можна. Зокрема, застосовується тут латунний лист, що володіє несприйнятністю до ультрафіолету, вологи, перепадів температур.
  2. Авіаційна та космічна промисловість, автомобілебудування. Тут без кольорового металопрокату теж ніяк не обійтися. Він використовується в процесі виготовлення корпусів, електропроводки, деталей механізмів і так далі.
  3. Електроніка. Складно уявити собі телевізор або телефон, в якому буде використаний один тільки чорний метал. Безсумнівно, без кольорових металів, які є відмінними провідниками (легкими, міцними, надійними) не можна створити жоден технічно складний прилад.

Цей список можна продовжувати. Власне, немає жодної такої сфери діяльності людини, в якій би кольоровий металопрокат ні затребуваний. Але в кожної з них застосовуються певні його види.

Основні види кольорового металопрокату

Якщо чорний металопрокат виготовляють із заліза, то кольоровий - з різноманітних кольорових металів (а також з їх сплавів). Другий містить в собі різноманітні сплави: алюмінію і нікелю, цинку і міді, магнію, свинцю, олова і так далі.

Можна класифікувати цветмет по фізичних характеристиках металу, з якого він виготовлений. Наприклад: прокат з важких металів, легких, тугоплавких, рідкісних, радіоактивних і благородних металів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.