Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Кремація: за і проти

Більш традиційним способом поховання є приміщення тіла померлого в труну з подальшим приміщенням цього труни в земляну могилу. Але іноді вибирається і кремація, яка має на увазі спалення тіла під екстремально високою температурою повітря. Йдеться про спрямований струмень повітря, що розігрівається до 1000 градусів. В таких умовах від тіла не залишається нічого, крім праху у вигляді попелу. Процедура виконується в особливій церемоніальній труні, виготовленій з легкозаймистої речовини.

Що слід знати про кремацію?

Специфіка виконання кремації

Родичі, перебуваючи в залі для прощання, можуть спостерігати за тим, як тіло переміщається в камеру згоряння, хоча таке можливе далеко не у всіх залах. Імовірність змішування праху виключена, так як труну позначається номерком з пластини, яка є вогнестійкою. Сама процедура кремація в Києві може тривати до 120 хвилин, на що впливає і потужність печі, і її конфігурація, і особливості тіла померлого - комплекція, перенесені хвороби та інше. Разом процедури стане повна мінералізація органічних тканин, включаючи кістки. Все що утворилися продукти горіння поміщаються в зольники, де вони повинні охолонути.

Коли продукти горіння повністю охолонь, їх збирають в тимчасові контейнери для подальшого переміщення в спеціальну урну. Саму урну теж замовляють заздалегідь, так як іноді на її виготовлення витрачається багато часу, адже це може бути урна, інкрустована дорогоцінним камінням та іншими матеріалами.

Саму урну з прахом теж можна використовувати по-різному. Послуги кремації дають в цьому сенсі право вибору. Це може бути збереження праху будинку, поховання в землю, прах можна розвіяти і так далі.

Кому така послуга може знадобитися?

Незважаючи на те, що урна з прахом теж може бути похована під землю, найчастіше кремацію вибирають саме через небажання проводити обряд звичайним способом. Замовники можуть керуватися релігійними міркуваннями покійного, бажати заощадити кошти на похоронних витратах.

Можуть бути і певні складнощі при транспортуванні тіла, так як перевозити урну не тільки дешевше, але і елементарно простіше. Особливо це відноситься до ситуацій, коли потрібно репатріація тіла з однієї країни в іншу. Враховувати варто і емоційну складову питання, так як звичайний обряд, що має на увазі занурення тіла померлого в землю, далеко не всі можуть стійко перенести.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.