Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як проблеми бувають при роботі швейної машинки

  1. Слабкий рядок. Слабким рядком називають таку строчку, при якій клапті тканини в шві недостатньо притиснуті один до одного, хоч переплетення ниток відбувається правильно. При слабкому рядку між зшитими клаптями тканини, якщо їх злегка відтягувати один від одного по шву, видно нитки стібків.
    Причиною слабкого рядка є недостатній натяг обох ниток.
  2. Тугий рядок. При занадто сильному натягу обох ниток виходить тугий рядок, і машина робить збірки, особливо легких і тонких тканинах. Визначити цей дефект, якщо його не видно на око, можна, натягнувши шов, який при цьому буде тріщати, а нитки можуть розірватися.
  3. Петляння машини. Машина може петляти, тобто утворювати петлі, зверху і знизу. Якщо вузлики будуть утворюватися зверху, - машина петляє знизу, і навпаки. Відбувається це внаслідок нерівномірного натягу обох ниток. Щоб позбутися від цього дефекту, треба належно натягнути обидві нитки.
  4. Брудний рядок. Брудний рядок виходить в тому випадку, якщо машину після надмірного змащування погано протерли. Найчастіше це відбувається в човниковому механізмі і під ним, де нагромаджується багато пилу і волокон тканини. Нитки, проходячи через забруднені частини машини, забруднюються і псують рядок. Щоб уникнути брудного рядку, треба ретельно прочищати машину - допоможуть в цьому спеціалісти eco-service.kz.
  5. Косі стежки. Косі стежки, розташовані не по прямій лінії, а навскіс, виходять у випадках, якщо заправлені нитки неоднакової товщини або якщо хитаються голководій і транспортер тканини. Причиною косих стібків може бути також нерівномірна подача тканини на гребінку (зуби) транспортера, нерівно встановлена ​​або стерта з одного боку мурашка. Виявивши косий рядок, необхідно перевірити товщину верхньої і нижньої ниток. Усунути хитання голководія і транспортера може тільки механік.
  6. Пропуск стібків. При цьому дефекті в роботі машини nepeiплетення ниток відбувається не при кожному проколі тканини, внаслідок чого деякі стібки виходять великими. Це залежить, головним чином, від неправильної роботи голки або човника, а також внаслідок неправильної їх установки. Пропуски стібків бувають часто в тих випадках, коли голка занадто віддалена від човника або розташована занадто близько до нього і чіпляє за нього. У цих випадках необхідно переставити голководій і правильно встановити висоту голки. Крім того, пропуск стібків буває через неправильний вибір голки, а також якщо голка викривлена ​​або тупа. Перевіривши голку, треба також перевірити, чи не занадто великий отвір в голковій пластині і чи правильно проходить голка в середині голки вічка лапки і пластинки. Якщо отвір занадто великий, голка вминає тканину в око пластинки. В цьому випадку необхідно замінити вушко пластинки.
  7. Погане просування тканини. Погане просування тканини в більшості випадків залежить від стану і установки транспортера тканини і лапки. Якщо тканина просувається надто повільно, то стібки виходять дрібні і неоднакової довжини. У таких випадках перш за все треба поставити на місце регулятор величини стібків і гарненько закріпити його гвинтом. Якщо регулятор справний, перевіряють інші деталі, за допомогою яких просувається тканина в машині. Якщо ж в машині будуть виявлені більш складні несправності, потрібно викликати механіка.
  8. Збивання тканини з-під лапки вниз. Щоб рядок під час шиття була рівномірний і прямий, тканину треба пересувати точно поперек платформи. Лінія рядку завжди повинна бути паралельною лапці.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.