Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Спіруліна в таблетках - користь для організму

Спіруліна в таблетках - це один з найбільш повних джерел поживних речовин, багата білками, хлорофілом, вітамінами, мінералами, незамінними жирними кислотами, що робить її такою корисною для людського організму.

Це вид рослин під назвою Arthrospira Platensis, відома більше як спіруліна. Належить до сімейства синьо-зелених водоростей, включає в себе мікроводорості хлорелу.

Корисні властивості

  1. Неоціненна допомога в боротьбі з анемією. Вносить важливий внесок заліза в організмі, але також містить інші поживні речовини, такі як вітамін Е, В12, фолієвої кислоти, міді, необхідних для крові людини.
  2. Рекомендується в разі серцево-судинних захворювань.
  3. Зміцнює імунну систему.
  4. Хлорофіл в складі спіруліни допомагає у відновленні червоних кров'яних клітин в організмі і забезпечує магнієм. Таке поєднання насичує киснем кров. Містить полісахариди, які беруть участь у формуванні кісткового мозку, тимуса і клітин селезінки, які відіграють важливу роль в боротьбі з інфекціями.
  5. Спіруліну в таблетках, придбати яку можна тут: https://mrvegan.com.ua/superfudy/spirulina/, використовують для поліпшення зору. Зміст бета-каротину в 10 разів вище, ніж у моркві, вона багата зеаксантином і лютеїн. Полегшує хвороби очей, допомагає при катаракті, ретинопатії, очної гіпертензії.
  6. У ній міститься гамма-линолієва кислота, така як в грудному молоці. Тому корисно давати дітям, які не були на грудному вигодовуванні.

Побічні ефекти спіруліни

Спіруліна містить амінокислоту фенілаланін. Слід відмовитися від прийому людям, які були діагностовані з порушенням обміну речовин, коли організм не може засвоювати ряд амінокислот, що призводить до пошкодження мозку.

Навіть якщо відбувається передозування, то абсолютно ніякої шкоди організм не отримає. Тим не менш, деякі люди похилого віку можуть відчувати ці симптоми: запаморочення, болі в шлунку, спрага, запор, що зудять шкіряні висипання, тоді слід відмовитися від прийому даної добавки.

Застосування

Добовий прийом зазвичай становить від 3 до 10 грам. Починати необхідно з 1 грама, потім поступово дозу збільшують, це дає можливість травній системі звикнути. Міжнародні експерти рекомендують вводити 5-10 таблеток в день для дорослих і 3-5 для дітей до 12 років.

Курс прийому становить 20 днів, з перервою в тиждень. Повторний прийом рекомендують в 2 тижні. Спіруліну слід приймати з невеликою кількістю води. Протягом 30 хвилин варто відмовитися від вживання соку, чаю, кави або прохолодних напоїв, так як вони знищують засвоєння деяких поживних речовин і ферментів.

Переваги переважують можливі недоліки спіруліни. Таким чином, наявність цього продукту в раціоні людини вирівнює рівень полівітамінів і омолоджує організм.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.