Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Поховання труною або кремація: що вибрати?

Чи справді кремація дешевше, ніж поховання труною? В якому випадку доцільніше вибрати той чи інший вид поховання?

Кожна релігія торкається питань смерті людини і переходу в інший світ. У кожній з культур є свої похоронні ритуали, які складалися століттями і є однією з головних складових традицій суспільства. В даний час в світі переважають два способи поховання: поховання в землю і кремація.

До недавнього часу в Україні співвідношення традиційного поховання в землю і кремації було приблизно однаковим. Але в останні роки частка похорону з кремацією стала рости, та й пандемія коронавируса зіграла в цьому велику роль. Багато жителів мегаполісу вибирають такий спосіб поховання з міркувань економії. У цій статті ми розглянемо актуальну інформацію, що стосується обох способів поховання, яка допоможе визначитися з вибором. Дізнатись більше про ритуальні послуги можна за посиланням.

Короткі факти. Що потрібно знати про поховання труною

У суспільній свідомості глибоко вкоренилася думка, що поховати труною на київському цвинтарі коштує нечуваних грошей, це можуть собі дозволити тільки заможні громадяни, а всім іншим залишається тільки кремація. У ЗМІ нерідко миготять заголовки про корумпованість ритуального ринку і незліченні багатства похоронщіков. Однак, мало хто з городян володіє актуальною інформацією в цій галузі до настання траурних подій.

Щоб отримати чітке уявлення про співвідношення цін, в першу чергу потрібно знати способи отримання місця на київському кладовищі. Місце для поховання на кладовищі можна купити, отримати безкоштовно, а також провести родинне поховання в наявну могилу.

Купівля місця на кладовищі можлива як за фактом смерті, так і завчасно на аукціоні. Купити ділянку для поховання можна на будь-якому київському кладовищі, в тому числі і закритому для вільних поховань за умови, що на цьому кладовищі здійснюється продаж вільних ділянок.

Безумовно, покупка вподобаного місця на обраному кладовищі - найдорожчий спосіб отримання могили. Вартість могили варіюється від кількох сотень гривень до декількох тисяч в в залежності від площі ділянки, що купується, її розташування по відношенню до центрального входу на кладовище, а також від престижності самого кладовища і його віддаленості від центру міста.

Отримати місце на заміському цвинтарі можна і на безоплатній основі. Безкоштовні місця на кладовищах надаються тільки на тих кладовищах, які мають статус відкритих для вільних поховань. Вибрати вподобану ділянку не можна. Але грошей на покупку місця для поховання не буде потрібно, і оплатити буде потрібно тільки копку могили.

Що потрібно знати про кремацію

Кремація в СНД, як і в усьому світі, проводиться в спеціальних ритуальних спорудах - крематоріях, обладнаних печами. В процесі кремації труну і останки людини згоряють при дуже високій температурі, після чого збираються в спеціальний герметичний контейнер - урну.

Родичам, які розглядають кремацію як спосіб поховання близької людини, варто пам'ятати, що забрати урну з прахом з крематорію можна тільки при пред'явленні документа, що посвідчує право на могилу або елемент в колумбарії. Тобто, в обов'язковому порядку потрібно місце для поховання урни, як і для поховання труни.

Місце для поховання урни можна отримати тими ж способами, що і для поховання труною, про них ми писали вище. Єдина різниця в тому, що для урни потрібно значно менше місця, ніж для труни, тому навіть платні ділянки обходяться дешевше.

Крім того, існує можливість помістити урну в нішу колумбарію. Сьогодні більшість кладовищ у своєму розпорядженні мають стіни скорботи або спеціальні саркофаги - відкриті колумбарії циліндричної форми.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.