Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати двокімнатну квартиру в новобудові

«Двушки» - дуже затребуваний тип житла на ринку новобудов. Це якийсь оптимальний варіант по місткості і бюджету покупки. Трикімнатні квартири для багатьох непідйомні за ціною, при цьому більш доступна «двушка» дозволяє відносно комфортно розміститися сім'ї з дитиною.

Тим, хто купує двокімнатну квартиру на сайті https://river-city.com.ua/ надовго, наприклад, з розрахунком на поповнення в родині, краще вибрати більш гнучке планування, адже деякі «двушки» можна згодом переробити в «троячку». В цьому випадку потрібно в першу чергу дивитися на кількість вікон. Двокімнатна квартира, яка підходить для трансформації в трикімнатну, повинна мати як мінімум чотири вікна, в цьому випадку кожне приміщення отримає власне джерело світла. Однак кожне планування потрібно ретельно вивчати, тому що навіть необхідна кількість віконних прорізів може бути розміщено невдало.

Більше половини пропозиції двокімнатних квартир мають лінійне планування. Це квартири, в яких всі вікна виходять на одну сторону.

Зазвичай передпокій-коридор в таких квартирах витягнута перпендикулярно входу. В одному торці розташований санвузол, а всі двері на кухню і в кімнати ведуть з однієї стіни навпроти входу. Найчастіше кухня розташовується поруч з санвузлом. Це стандартне планування, яка може бути як досить зручною, так і не дуже функціональної, невдале рішення - коли в протилежній стороні від санвузла стіна перебуває дуже близько до дверей в кімнату. У цьому випадку вільний торець передпокої виявляється нефункціональним. Зате якщо місця достатньо, там можна облаштувати гардеробну або комору.

Масова радянська забудова орієнтувалася на усереднені показники: норму квадратних метрів на людину, кількість проживаючих, стандартні планування. Сучасні вітчизняні забудовники виступають за різноманітність, однак і тут близько 30% квартир виходить на два фасади. Таке архітектурне рішення дозволяє поліпшити проветриваемость і підвищити рівень освітленості.

Це улюблений багатьма варіант «сорочечка» (тобто з вікнами на дві сторони світу) займає друге місце серед планувань двокімнатних квартир. Відразу від входу в таких квартирах зазвичай починається витягнута передпокій і коридор. З одного боку від нього розташовані двоє дверей (зазвичай - на кухню і в одну з кімнат), а в кінці коридору на протилежному боці - двері в іншу кімнату. Санвузол в таких квартирах зазвичай знаходиться або в кінці коридору навпроти вхідних дверей, або поруч із вхідними дверима перед кухнею.

Поширеним недоліком всіх «сорочечок» є довга кімната, оскільки треба зайняти всю ширину будівлі. Крім того, саме в сорочечках часто довгі передпокої без вільних кутів. Спальні в квартирах щодо правильної форми, за рахунок того, що в одній з них розташована лоджія. Крім того, в квартирах досить широкі коридори, тому при вході можна зробити невелика шафа або вішак, а в коридорі, який веде в одну із спалень, розмістити ще один шафа побільше.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.