Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно обрати диван

Наскільки б вишуканим і оригінальним не був інтер'єр будинку, робить його гостинним, наповнює затишком і теплом саме м'які меблі. Причому дивану при вирішенні цього завдання відводиться особлива роль - він покликаний зустрічати гостей і забезпечувати господарям комфорт під час нічного відпочинку.

Тому бажано заздалегідь розібратися, як вибрати на сайті https://divan-max.ua диван для щоденного сну, і якими критеріями при цьому керуватися. Адже від цього залежить, чи принесе він радість і задоволення або тільки створить проблеми.

Як вибрати диван для сну за розміром

При виборі габаритів потрібно враховувати наступні аспекти:

  1. площа приміщення;
  2. особливості планування;
  3. вимоги до функціональності;
  4. кількість домочадців;
  5. комплекцію і зріст господарів будинку.

Якщо мова йде про розкладний конструкції, враховуються габарити в складеному і розкладеному стані. Не потрібно забувати і про необхідність залишити вільний прохід між ним і найближчій стіною або меблями.

Основне правило підбору габаритів меблів звучить так: чим більше кімната, тим значніше за розміром може бути меблі в ній. Мініатюрне виріб у величезній кімнаті просто загубиться. Масивна модель в крихітній кімнатці може перетворитися в непереборну перешкоду.

Завчасно визначитеся з місцем, куди ви плануєте помістити ваше придбання і зробіть виміри.

Якщо передбачається використовувати виріб для сну, потрібно враховувати, що для максимального комфорту людини середньої статури спальне місце не повинно бути вже 70 см. Для комфортного самопочуття в положенні сидячи досить сидіння шириною 50 см. Діапазон висоти може коливатися від 80 до 100 см.

Ширину вироби міряють по його зовнішніх кордонів. Ширина посадкового місця не включає підлокітники. Висота вимірюється від підлоги або ніжки до найбільш високої точки спинки. У розкладеному стані глибиною вважається відстань від крайньої точки ізножья до внутрішньої поверхні спинки.

Залежно від того, скільки чоловік планується розміщувати, можна вибрати двомісний, тримісний або чотиримісний варіант.

Форма дивана для щоденного використання

Форму вибирають виходячи з розмірів, планування і стилю приміщення. Класичним варіантом є прямі моделі. Вони ідеально вписуються в малогабаритні приміщення і добре виглядають в будь-яких стильових рішеннях інтер'єру. Присунуті до стіни, прямі дивани займають мінімум простору.

Кутові моделі вимагають більше місця, особливо в розкладеному стані. Традиційно їх розташовують в кутку кімнати, але в великих приміщеннях розміщувати їх уздовж стін не обов'язково. Додавши кілька предметів м'яких меблів, можна організувати зону відпочинку у вітальні. Він також може стати відмінним способом зонування в студіях.

Форма кута може бути округлої або прямий, він може розташовуватися зліва чи справа. Бувають моделі-трансформери з універсальним кутом, в яких кут можна переставити на будь-яку сторону. Це значно спрощує процес вибору.

П-подібні дивани є одним з різновидів модульних моделей. Вони складаються з трьох компонентів: основної частини прямий форми і двох секцій, які приставляються до неї з обох сторін.

Важливою перевагою моделі є те, що ці секції часто адаптовані під використання в якості ящика для білизни. Зустрічаються і варіанти з розміщенням у внутрішньому просторі полиць або бару. Приставні елементи часто забезпечені роликами для зручного переміщення. Основний елемент розкладається.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.