Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вибір сонячної електростанції для приватного будинку: загальна будова і переваги

Постійне підвищення тарифів на електроенергію сприяє збільшенню популярності альтернативних джерел електрики. Власники приватних будинків вибирають сонячні електростанції, які дозволяють не просто економити, а й ще повністю відмовитися від централізованого електропостачання.

Якщо раніше такі установки використовувалися виключно в промислових масштабах, то сьогодні сонячні електростанції можуть дозволити собі власники приватних будинків і навіть квартир.

Що являє собою енергетична установка

Енергія сонця має величезний потенціал, і головними її перевагами є доступність і економічна доцільність. Інвестиційний внесок в сонячні електростанції для будинку - це короткі терміни окупності і максимальна економія на витратах електроенергії. Крім того, використання такого обладнання робить власника приватного сектора енергонезалежною, і тому більше не знадобитися вважати кіловати, множачи їх на постійно зростаючу вартість тарифів.

Домашня сонячна електростанція складається з чотирьох основних конструктивних елементів, якими є:

  1. Фотоелектрична панель - цей елемент частіше називають сонячною батареєю, яка грає роль приймача світлового потоку. Завдяки таким панелям, що складається з кремнієвих світлочутливих елементів, відбувається вироблення електрики. Це не тільки головний пристрій всієї системи, але ще і найдорожче.
  2. Акумулятори або струмоприймачі - призначені для накопичення електричної енергії, яка виробляється фотоелектричними панелями. Завдяки таким пристроям, використовувати електроенергію, вироблену електростанцією, можна не тільки в сонячні дні, але і вночі після заходу сонця.
  3. Контролер - ланка, яка знаходиться між фотоелектричної панеллю і акумулятором. Він служить для того, щоб управляти потоком енергії, що виробляється. Завдяки контролеру виключається ймовірність виникнення перезарядження акумуляторів і виходу їх з ладу.
  4. Інвертор - ще один важливий елемент, який розташовується на виході з акумуляторів. Його роль полягає в тому, щоб перетворювати електроенергію з постійного виду в змінний струм, величиною 220 В. Саме від такої напруги працюють всі побутові прилади, інструменти і т. П.

Виробляється від ультрафіолетового світла електрику є безкоштовним, але перед його використанням знадобляться чималі витрати на покупку електростанції для будинку. Вартість обладнання безпосередньо залежить від розміру панелей, а вони, в свою чергу, впливають на обсяг виробленої електроенергії. Говорячи простими словами, чим вище кіловат споживає будинок, тим більше за розміром сонячні панелі необхідно встановлювати.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.