Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати ліжко

Необхідно подбати про розміри, дизайні та матраці. Якщо все проаналізувати, вийде придбати ідеальний варіант.

Перш ніж відповісти на це питання, необхідно дізнатися багато корисної інформації про ліжка, зрозуміти, чим відрізняється одна модель меблів на сайті https://www.meblium.com.ua/krovati-i-matrasy/krovati від іншої.

Вибір залежить від наступних факторів:

  1. скільки людина буде спати;
  2. розмір спальні;
  3. стиль інтер'єру;
  4. тип матраца і інші конструктивні особливості.

Вирішуючи, як вибрати ліжко, важливо знати, що дані меблі бувають:

  1. односпальним,
  2. полуторним,
  3. двоспальним.

Якого розміру бувають ліжка?

Ліжка бувають стандартних розмірів і нестандартних. Як правило, виробники великих ліжок, розрахованих для двох, роблять великі меблі, оскільки на них є попит. Традиційною формою є прямокутник, але можна зустріти круглу, квадратну або ж замовити виготовлення певної форми на замовлення.

Якщо говорити про ширину, то односпальні ліжка бувають 80-90-100 см, полуторні - 100-150 см, двоспальні 160-180 см, іноді 200 см і більше. Стандартна довжина ліжок будь-якого типу 190 см, але бувають моделі 200 см завдовжки і більше.

Вирішуючи, яке вибрати ліжко для спальні, важливо враховувати наступні прості правила:

  1. воно повинно бути на 10-15 см більше за розмірами зростання людини;
  2. якщо говорити про двоспальним, то ширина її повинна забезпечувати вільний простір так, щоб кожна людина могла вільно покласти руки за голову;
  3. для односпального ліжка важливо, щоб лікті в такому положенні не виходили за його межі.

Окрему увагу необхідно приділити висоті. Важливо, щоб сісти на меблі, а також встати з них було зручно. Тоді вони будуть максимально комфортними для користувачів. Експерти розходяться в думці, яка висота ліжка повинна бути, однак більшість вважає, що чим вище меблі, тим вони зручніше. Це особливо стосується літніх людей. В іншому, вибір по висоті - це справа смаку кожного.

При цьому важливими показниками будуть:

  1. Вибір каркаса. Розрізняють 2 види: перший - модель, де бічні панелі з'єднуються з опорними спинками, другий - з 4 опорними або 2 навісними спинками.
  2. Види рами. Матеріали для виготовлення рами використовуються найрізноманітніші - від натурального дерева до багатошарового ДВП, ДСП або МДФ.
  3. Матрац. Від нього залежить положення хребта. Існують пружинні і безпружинні блоки. Перші відомі всім з дитинства. У них є велика кількість витків, пов'язаних між собою в одну цільну конструкцію.

Вдосконалені блоки мають незалежну структуру. Кожен виток захований в окремий мішечок і не залежить від сусіднього. При цьому, коли людина лягає на поверхню матраца, прогинаються тільки ті пружини, які безпосередньо знаходяться під тілом. Такі матраци відмінно підходять для двоспальних ліжок, де сплять люди з різною ваговою категорією.

Безпружинні блоки складаються з декількох шарів. Дозволяють вибрати оптимальний рівень жорсткості і склад. Підходить для людей, схильних до алергічних реакцій. Більшість з них ортопедичні, тому їх намагаються придбати люди з захворюваннями опорно-рухового апарату і зростаючі організми. Ціни на них різні, в залежності від розміру і виду.

У меблевому світі представлений величезний асортимент моделей з підйомним механізмом і додатковими ящиками для зберігання білизни.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.