Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Сухі штукатурні суміші. Що вибрати?

На ринку оздоблювальних матеріалів є як дорогі, так і дешеві сухі штукатурні суміші. Що вибрати? Чи варто переплачувати за бренд?

Що таке суха штукатурна суміш

Сухий штукатурною сумішшю називається склад з компонентів, доданих в певній пропорції. Робітникові не потрібно думати, скільки потрібно піску, цементу або гіпсу, так як за нього це вже зробив виробник. Потрібно лише додати певну кількість води, ретельно перемішати і штукатурний склад буде готовий до застосування.

Сухі штукатурні суміші можуть підвищити продуктивність в 1,5-2 рази. При цьому якість буде найвищим. Роботи можуть виконувати як професіонали, так і люди без великого досвіду. На упаковці є детальна інструкція від виробника, наприклад, такого як https://poli-plast.ua/product-category/tm-poliplast/shtukaturnye-smesi/.

Сухі суміші легко транспортуються і зберігаються. Їх застосовують для вирівнювання стін, стель, а також для обробки фасадної частини будинків.

Види сумішей

Цементна суха штукатурка

Цементні штукатурки коштують дешевше, але з ними складніше працювати, в порівнянні з гіпсовими. Крім цементу до складу входить пісок необхідної фракції і добавки. За допомогою даного штукатурного складу можна вирівнювати поверхні, закладати тріщини і порожнечі.

Цементно-вапняна суха суміш

Дуже схожа на звичайну цементну штукатурку з тією лише різницею, що має кращу пластичністю. Вона добре пропускає пар і може застосовуватися як всередині, так і зовні приміщень.

Цементно-вапняну суміш не рекомендується використовувати при вологості повітря більше 65%.

Гіпсова штукатурка

До складу матеріалу входить гіпс і добавки на мінеральній основі. За допомогою гіпсової штукатурки можна швидко вирівняти поверхні.

переваги:

  1. Можна отримати відносно рівну поверхню, яка потребує шпаклювання. Якості буде цілком достатньо для наклеювання шпалер.
  2. Приготовлена суміш володіє хорошою пластичністю і легко наноситься на поверхню.
  3. Стійкість до тріщин.
  4. Гіпсова штукатурка швидко сохне і скорочує час, необхідний на обробку.

Приготування штукатурного розчину: склад і пропорції

Штукатурка являє собою чорнову обробку стелі і стін, а ще фасаду будівлі. Після її нанесення починають інші роботи, і її можна зробити своїми руками або запросити для цього професіоналів. Такий ремонтний етап важливий тим, що оштукатурювання буде забезпечувати захист поверхонь. Більш того, не варто зволікати з фасадної обробкою, тому що він більш уразливий перед впливами ззовні. Незважаючи на те, що роботи трудомісткі і тривалість висихання покриття досить велика, оштукатурювання штукатурним розчином - класичний метод обробки кімнати.

Особливості

За допомогою штукатурки можна втілювати найрізноманітніші рішення дизайнерів, робити поверхні з імітацією матеріалів і фактур. Вона підійде для всіх різновидів поверхонь - від деревини до цегли.

Для внутрішніх робіт штукатурку можна поділити на:

  1. Латексну штучну штукатурку - має стійкість до пошкоджень механічного характеру.
  2. Кам'яну - буде створювати надзвичайно красивий малюнок.
  3. Декоративну - додасть ефект розпису, а ще буде облагороджувати зовнішній вигляд поверхонь.
  4. Фактурну - матеріали зернисті, надає різні фактури, наприклад, під деревину, камінь або навіть пісок.
  5. Структурну - є неоднорідною і надає рельєф. Зовнішнє облицювання може створювати гарний зовнішній вигляд будівлі, але все-таки її головна функція - це стінове зміцнення і захист від руйнувань.

Зазвичай її наносять в декілька шарів. До особливостей такого оздоблювального виду можна відносити до збільшення шумовий і теплової ізоляції, надання рівності, а ще усунення вад поверхні, пожежостійкість і вологостійкість поверхні.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.