Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як виконується ремонт водонагрівача

Розбір запобіжного клапана

Запобіжний клапан - важлива річ в роботі водонагрівача. Даний клапан допомагає водонагрівача не вибухнула. Він регулює тиск всередині, тому встановити його потрібно правильно, щоб при включенні бойлер не вибухнув і почав працювати правильно, тобто нагрівати воду, а не просто проганяти її крізь себе. До кожного бойлеру підбирається свій індивідуальний клапан, тому вибирати його повинен фахівець, знайти якого можна тут: https://servis044.kiev.ua/remont_vodonagrevateley.html.

Запобіжний клапан схожий на просту частину труби з невеликою ручкою, за допомогою якої і буде регулюватися тиск всередині бойлера. Клапан легко знімається і встановлюється назад, але робити це потрібно правильно, щоб уникнути поломки та інших неприємних ситуацій.

Ремонт бойлера: усунення часто виникаючих несправностей

Існує кілька найбільш частих неполадок, що виникають в процесі використання водонагрівача. Частина з них може бути усунена самостійно. Для усунення інших не обійтися без допомоги професіонала:

Пошкодження цілісності внутрішнього резервуара або зовнішньої оболонки

Подібна несправність може виникнути в процесі неакуратне монтажу або недбалого використання приладу. Наприклад, скол або тріщина може виникнути, якщо випадково стукнути бойлер або впустити на нього важкий предмет.

В результаті подібної поломки почнеться руйнування теплоізоляційного матеріалу і погіршення теплоізолюючих властивостей приладу. Так само можливо активний розвиток корозії. Усунути подібну несправність власними силами практично неможливо. Буде потрібно або звернутися до фахівців, або купити новий накопичувач.

Заміна прокладки

У тому випадку, якщо утворилася протікання в місці розташування захисної прокладки, потрібно її просто замінити, провівши самостійне тех. обслуговування приладу.

Поломка Тена

Одна з найбільш часто виникаючих несправностей - це поломка Тена.

До початку заміни нагрівального елементу потрібно переконатися, що електроенергія надходить до накопичувача. Це можна зробити за допомогою тестера:

  1. Шкала вимірювального приладу встановлюється в межах 220-250 В
  2. Фіксуємо напруга на клемах тестера, приєднаного до електромережі
  3. Відсутність напруги означає поломку бойлера
  4. У тому випадку, якщо напруга є, перевірка повинна бути продовжена
  5. Бойлер потрібно відключити від мережі
  6. Потім від'єднуємо термостат від Тена і знімаємо ізоляцію з контактів Тена
  7. За допомогою вимірювального приладу знімаємо свідчення на відкритих контактах
  8. Присутність напруги говорить про справність нагрівального елементу і навпаки

Можлива ситуація, коли ТЕН справний, але нагрів води не відбувається. Можливо причина в термостаті:

  1. Тестер повинен бути виставлений на максимум. Проводимо перевірку напруги на вході і виході з приладу
  2. При відсутності показань необхідна заміна деталі (наявність позитивної реакції так само не дає стовідсоткової впевненості в справності приладу. Необхідно продовжити вимірювання)
  3. Встановлюємо вимірювальний прилад на мінімум і проводимо перевірку на контактах термостата протягом невеликого часу.
  4. Пробуємо прогріти термодатчик сірниками або запальничкою і стежимо за термореле. У тому випадку, коли нагрівання викликало розмикання термореле, пристрій справно. У зворотній ситуації потрібно його заміна.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.