Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вибір матеріалу і розрахунок параметрів труб для димоходу

Технологія виробництва

В процесі виготовлення гофри застосовують два елементи, такі як пружина з нержавіючої сталі і смужки металу. Як металів для смуг використовують алюміній і нержавіючу сталь. При виробництві труб металеву фольгу намотується на пружину смужками і закріплюється за допомогою замків. За допомогою таких пристосувань гнучкі димоходи забезпечуються стійкою гнучкістю. Виріб метрового відрізка може збільшуватися по довжині в три рази, а також вивертатися на 180 .

Магазини надають великий вибір виробів. Споживач при необхідності може придбати на сайті https://versia-lux.com/ якісні димоходи потрібного розміру, що спрощує підключення до нагрівального котла. В процесі виробництва труби все з'єднання перевіряють за допомогою лазера, потім внутрішні поверхні покривають захисним складом, який запобігає пошкодженню металу при дії агресивних середовищ. Гнучкий димохід здатний прослужити до 20 років.

Варіанти димоходів

Пристрій димоходу передбачає використання однієї з трьох можливих схем, що відрізняються місцем виходу труби:

  1. Димохід виходить зі стіни приблизно в чверті метра від рівня потолка.Ета конструкція зручна насамперед тим, що частина труби, що проходить всередині приміщення, грає роль додаткового опалювального приладу, що підвищує ефективність буржуйки і економить паливо.
  2. Димохід виводиться через стелю і кровлю.Конструкція також досить енергоефективна, так як димар тягнеться по всій кімнаті, але трудомістка при монтажі. До того ж в ході облаштування такого димоходу доводиться враховувати, як правильно забезпечити належний рівень пожежної безпеки.
  3. Труба виводиться крізь стіну поблизу від буржуйкі.Димоход кріпиться вертикально до зовнішньої сторони стіни, що в плані пожежної безпеки значно краще, але для нагріву приміщення доводиться використовувати більшу кількість палива.

Висота димоходу

Чим вище димова труба, тим сильніше тяга. Однак занадто довгий димар створює велику аеродинамічний опір руху продуктів згоряння

Віддаючи стінок димоходу тепло, гази остигають, їх питома вага збільшується, а тяга знижується. Тому дуже важливо точно розрахувати висоту димаря

Мінімальна висота димоходу - 4 метри, максимальна залежить від висоти вашого будинку.

Якщо димохід знаходиться нижче коника даху, тяга буде залежати від напрямку вітру. Завихрення за дахом зменшать тягу. Над плоскою або майже плоским дахом, а також над коником покрівлі димохід повинен підніматися не менше ніж на 0,5 м. Якщо димова труба знаходиться в 1,5-3 м. Від коника або парапету, вона повинна бути не нижче гребня покрівлі, при видаленні від даних елементів на 3 м. і більше - допускається зниження 10%.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.