Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Українські клуби замикають другу двадцятку претендентів на перемогу в Лізі Європи

Одразу два представника України виступатимуть у плей-офф другого за престижністю клубного футбольного турніру континенту – Ліги Європи, втім їх шанси на успіх не дуже високі.

Діючий чемпіон України – «Шахтар», а також срібний призер УПЛ – київське «Динамо», розпочинали європейський сезон у головному континентальному турнірі – Лізі чемпіонів. Але посівши треті сходинки у своїх групах, перемістилися до другого за престижністю змагання Старого світу, де й зіграють в 1/16 фіналу вже у лютому.

Які ж шанси у представників України на завоювання трофею? На думку експертів та букмекерських аналітиків, не дуже високі. Наприклад, в спеціальній лінії БК Мелбет, яка дуже часто пропонує своїм клієнтам багатий вибір позицій для парі, як на конкретні матчі, так і на довгострокові варіанти, вірогідність завоювання «Шахтарем» головного трофею Ліги Європи оцінена коефіцієнтом 36.00. Якщо перевести цю цифру у відсотковий вимір, то «Гірники» виграють турнір з ймовірністю у 2.7%. І це 16-те місце у списку команд, що залишилися в змаганні.

У «Динамо» ситуація ще гірша. Букмекер пропонує для парі на перемогу киевлян в Лізі Європи коефіцієнт 43.00. Це лише 2.3% вірогідності і 18-те місце в рейтингу претендентів на трофей.

Головні фаворити Ліги Європи цього сезону представляють топ-чемпіонати Старого світу.  Це англійський «Тоттенхем», шанси якого оцінюються коефіцієнтом 6.50 (16% вірогідності перемоги), а також «сусіди» лондонців по чемпіонату – «Манчестер Юнайтед» та «Арсенал», шанси яких виграти трофей – 14% і 11% відповідно.

Нагадаємо, що за результатами жеребкування 1/16 фіналу, яке відбулося ще в минулому році, «Шахтар» отримав у суперники по цьому раунду ізраїльський клуб «Маккабі» з Тель-Авіву, а от «Динамо» зіграє проти більш міцного опонента – бельгійського «Брюгге». Обидва представники України проведуть свої перші матчі в плей-офф 18 лютого – «Гірники» зіграють на виїзді, а киевляне – вдома.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.