Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як обрати міжкімнатні двері

Міжкімнатні двері повинні відповідати прийнятій стилістиці оформлення інтер'єру і відрізнятися одноманітністю. Разом з тим даний вид виробів повинен володіти високими споживчими властивостями і відповідати своєму функціональному призначенню.

До основних параметрів, що впливає на вибір міжкімнатних дверей на сайті https://www.dvm.lviv.ua/ відносять: привабливий зовнішній вигляд, надійність, якість виготовлення, стійкість до навантажень в процесі експлуатації, безпека, зручність користування, простоту обслуговування, а також доступну вартість.

При виборі міжкімнатних дверей важливо враховувати: здатність до забезпечення світлової та звукової ізоляції, наявність замку (для ванної, санвузла і кабінету) захист від поширення запахів. вологостійкість (для кухні, ванної кімнати та санвузли), а також безпеку і захист від механічних пошкоджень (для дитячої кімнати) і т.д.

Залежно від стилістики і зовнішнього вигляду розрізняють: гладкі двері, вироби в стилі техно, модерн, хай-тек, класика, Прованс, кантрі і т.д. Залежно від матеріалу виготовлення та облицювання двері можуть бути виконані з ДСП, МДФ або натуральної деревини. Для зовнішньої обробки використовують екошпон, шпон натуральної деревини, ПВХ плівку, фарбування і т.д.

Двері зі склом на всю висоту полотна використовують скла триплекс (міцну тришарову конструкцію). З метою декоративної обробки на скло наносять малюнок з використанням з використанням технології хімічного травлення, гравірування, фьюзинга і т.д. Обробку дерев'яних елементів конструкції виконують із застосуванням шпону або емалі.

Глянсове покриття дверного полотна найчастіше знаходить застосування в сучасних інтер'єрах. З цією метою використовують технологію нанесення емалі або плівкове покриття (бюджетний варіант).

  1. Орні двері можуть бути одностулковими або двостулковими. Вони забезпечують якісну ізоляцію від звуків, запахів, протягів і відрізняються надійністю, довговічністю і відносно доступною вартістю. Разом з тим орні двері вимагають більшого (ніж розсувні моделі) вільного простору для відкривання.
  2. Розсувні двері переміщують уздовж площини стіни. Вони можуть мати одностворчатое або двостулкове конструктивне рішення. Їх основною перевагою є можливість економії простору. Подібні конструкції мають меншу звуковою ізоляцією (в порівнянні з орними моделями). Середній термін служби розсувного механізму становить близько 5 років (при значних витратах на установку).
  3. Складні двері мають 2 стулки (які складаються навпіл під час відкривання). У закритому стані подібні конструкції мають характеристики, подібні до орними дверима. Залежно від конструктивних особливостей вони можуть розташовуватися перпендикулярно або паралельно площині стіни. До недоліків подібних виробів відносять: зменшення ширини прорізу на подвоєну товщину полотна (для моделей, що розташовуються перпендикулярно стіновий площині), а також труднощі, пов'язані з підбором зовнішнього вигляду виробів, відповідного стилістиці приміщення.

При виборі колірного рішення міжкімнатних дверей слід враховувати: стилістику оформлення приміщення, розмір кімнати, колір підлогового покриття і стін, обробку плінтуса, а також стилістику і колірне рішення предметів меблів і декоративних елементів і т.д.

Необхідно враховувати, щоб двері в холодній колірній гамі поєднувалися з аналогічними виробами в інтер'єрі і навпаки. Максимальне число колірних відтінків в приміщенні не повинна перевищувати 3-х.
Двері і підлога можуть бути виконані в одному кольорі, але відрізнятися ступенем світлини. При поєднанні міжкімнатних дверей з меблями важливо враховувати не тільки колірне подобу, але також схожість текстури.

Кольорове рішення дверей може вибиратися в контрасті до кольору підлоги. При цьому, в тому ж кольорі необхідно вибирати плінтус. При виборі світлих дверей на темному підлозі плінтус підбирають під колір двері.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.