Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Користь кефіру для організму дитини

Кефір - кисломолочний напій, отриманий із коров'ячого молока, заквашенного многоштаммовимі культурами бактерій та концентратом кефірних грибків.

Склад:

  1. кефірні грибки
  2. Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris
  3. Lactococcus lactis subsp. lactis
  4. Lactococcus lactis subsp. cremoris

Користь:

Щоденне вживання різноманітних кисломолочних продуктів покращує наше здоров'я, адже вони виробляють вітаміни і містять мікро- і макроелементи, необхідні для функціонування різних систем організму. Кефірні бактерії від https://goodfood.ua/ru/zakvaski/zakvaska-kefir/ здавна відомі поліпшуючим травлення ефектом. Так, наприклад, одноденний кефір бореться з запорами, а дводенний лікує вже діарею.

У нашому ж кефірі присутні ще і лактобактерії, що забезпечують потрібну середу в кишечнику для придушення шкідливих мікроорганізмів. Таке поєднання позитивної мікрофлори має імуномодулюючу дію, а значить, хворіти тепер «доведеться» менше!

Користь кефіру для організму дитини

Згідно з результатами численних спостережень і досліджень, при регулярному вживанні кефір надає відразу кілька видів терапевтичної дії на організм:

  1. Продукт містить значну кількість кальцію і фосфору, необхідних для повноцінного росту дитини, формування кісткової тканини і ін.
  2. У кефір входять речовини, які беруть участь в синтезі вітамінів групи В і нормалізують обмінні процеси.
  3. Завдяки цьому напою знижується ризик розвитку анемії, яка часто спостерігається у немовлят.
  4. Вітамін A в складі кефіру підтримує нормальний стан зору дитини і благотворно впливає на шкіру.
  5. Стимулюючи синтез противірусних антитіл, кефір зміцнює імунітет і запобігає поширенню інфекцій.
  6. Кисломолочний напій захищає слизову оболонку кишечника при прийомі антибіотиків і відновлює її.
    входить до складу кефіру вітамін D забезпечує профілактику розвитку рахіту у дітей.
  7. Кефір - натуральний пробиотик. Він сприяє нормальному функціонуванню органів шлунково-кишкового тракту. Їжа перетравлюється більш якісно і швидко.
  8. Кефір може розглядатися як джерело білка для немовлят. Протеїни в складі кефіру рідко викликають проблеми всмоктування, вони добре засвоюються і в значному обсязі задовольняють добову потребу в білку у грудничка.
  9. Молочна кислота покращує дитячий апетит і є антисептиком.
  10. Надає тонізуючу дію і знімає втому. Незважаючи на високу енергетичну цінність, напій діє на нервову систему заспокійливим чином, тому кефір перед сном допомагає малюкам швидше заснути.
  11. Використовується в харчуванні дітей з лактазною недостатністю. Дана патологія характеризується тим, що організм не засвоює молочний цукор (лактозу). Кефір лактози не містить і дітками з такою ферментної недостатністю переноситься добре.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.