Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Бутельована вода: яку вибрати?

Вода - це наша основа, без якої неможливо прожити. Вода підтримує життєдіяльність організму і наповнює його необхідними мінералами. Найкраще пити бутельовану воду, бо вона є очищеною.

Зараз виробники пропонують безліч найрізноманітніших марок бутельованої води. Щоб не загубитися в такому різноманітті води, необхідно знати, які види існують і чим вони відрізняються один від одного. Про це і поговоримо в цій статті.

Види бутельованої води

Всього виділяють три основних види. Розглянемо кожен детальніше.

Питна вода

Це звичайна вода з під крана, яку проганяють через спеціальні фільтри для її очищення. Склад води стає більш м'яким, зменшується наявність солей і заліза, а так само вода очищається від хлору. Таку воду після очищення знезаражують, за допомогою ультрафіолетового світла або ж іонами срібла.

Мінеральна вода

Цю воду видобувають з джерел і свердловин. Розливають її, як правило, десь поруч з місцезнаходженням, щоб вода могла зберегти в собі корисні властивості.

Мінеральну воду ділять на кілька видів:

  1. столова - кількість мінералів в складі не більше 1 г/л;
  2. лікувально-столова - кількість мінералів в складі більше 1 г/л;
  3. лікувальна - кількість мінерів в складі більше 8 г/л.

Лікувальна вода є найкориснішою для організму, бо вона збагачена всіма необхідними мінералами та мікроелементами. Така вода проходить всі необхідні етапи фільтрації й при цьому зберігає природну мінералізацію.

Важливо розуміти, що лікувально-столову і лікувальну воду необхідно вживати курсом. Не можна пити її постійно, інакше замість користі вона може завдати шкоди організму.

Штучна вода

Являє собою звичайну очищену воду, яку штучно збагачують мінерами. Кількість корисних речовин вказується на етикетці пляшки.

А яка вода краща?

Ми вдома можемо пити бутельовану, кип'ячену або очищену фільтром воду. Але яка з них найбільш корисна? Яку вибрати?

  1. Бутельована вода, яку радимо замовити на сайті eden.com.ua хороша тим, хто у неї є корисний склад, який відповідає всім вимогам, тому вона є найбільш безпечною для пиття. Таку воду можна відкривати й відразу пити, не потрібно її кип'ятити.
  2. Фільтрована вода. При фільтрації корисні елементи в складі води втрачаються, тому вода вже не є такою корисною для організму. А через нестачу корисних мінералів і постійне вживання може провокувати хвороби.
  3. Кип'ячена вода. Під час термічної обробки вода втрачає свої корисні речовини. Багато з них осідають на дні у вигляді осаду. Така вода не несе користь людському організму.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.