Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно обрати люстру?

Правильно вибрати люстру для вітальні не менш важливо, ніж зробити якісний ремонт самої кімнати. І цьому є дві причини. Перша - важливість висвітлення як такого, адже недостатня або надмірна яскравість зведе нанівець багато дизайнерські вишукування і зробить перебування в приміщенні некомфортним.

Друга причина полягає у відповідності люстри стилю вітальні. Невихід в дизайн кімнати зробить її стороннім елементом, яскравою плямою в бездоганному інтер'єрі. У нашій статті ми розповімо, як вибрати люстру для вітальні, щоб вона була на своєму місці.

Параметри вітальні, які впливають на вибір люстри

Перед покупкою люстри на сайті DiLight уважно врахуйте параметри кімнати, в якій потрібно освітлення. Зверніть увагу на наступні критерії вибору люстри перед придбанням:

Висота стелі

Розмір люстри не повинен заважати вільному проходу під нею. Зазвичай на це закладається 190 см, які потрібно відняти із загальної висоти кімнати. Отримане число і буде максимальною довжиною світильника. При виборі люстри спирайтеся на отримані цифри, придивіться до світильників такий же або меншої висоти. Тоді прилад не буде тиснути на голови проходять під нею людей.

Зверніть увагу також на потужність освітлення - якщо висота стель більше 3-х метрів, то цей показник потрібно збільшити в 1,5 рази. Таким чином, ви точно будете впевнені, що в кімнаті світло. Обов'язково правильно підберіть потужність лампочок і не забудьте про кількість плафонів, ми розповімо докладніше про це трохи нижче.

Розміри приміщення

На яскравість освітлення вашої кімнати великий вплив мають ширина і довжина стін. Не варто вибирати величезну люстру, якщо площа вітальні невелика - це візуально зменшить приміщення і зробить його тісніше. Маленький світильник буде дивно виглядати в центрі стелі, затемнить кути і додасть непотрібних тіней.

Також слід порахувати потрібну кількість плафонів для нової люстри. У невеликих кімнатах підійдуть світильники з 1-3 ріжками. У великій же вітальні не обійтися вже без 5-7 лампочок.

Зверніть увагу також на форму вашої кімнати. У витягнутих прямокутних приміщеннях недоцільно розміщувати 1 світильник по центру - зручніше буде розташувати кілька невеликих точок освітлення в ряд по довжині кімнати. Короткі стіни вітальні можна доповнити підсвічуванням.

Роль світильника

Вирішіть для себе, яку роль буде виконувати люстра: чи буде вона єдиним джерелом світла в вітальні чи ні. Якщо ви вирішили вибрати кілька точок освітлення в приміщенні, то зверніть увагу на ексклюзивні моделі. Багато дизайнерські люстри, хоча і коштують вони часом недешево, стануть центром вашої кімнати, створять затишок або, навпаки, додадуть ефекту і оригінальності в інтер'єр.

Щоб вистачало світла, необхідно поєднати центральну люстру і кілька інших видів світла, наприклад, точкові споти на стелі, настінні бра і окремі торшери для читання. Прослідкуйте, щоб всі джерела збігалися по стилю.

Дизайн

Дуже важливо поєднувати люстру з іншим інтер'єром кімнати. Суперсучасний світильник не підійде для класичного стилю з канделябрами на стінах, і навпаки. Підбирайте освітлення виходячи з дизайну приміщення, в іншому випадку люстра буде виглядати чужеродно.

Враховуйте стиль майбутньої вітальні. Велике значення має форма, колір і матеріал, з якого виготовлений світильник. Визначтеся, яка люстра підійде краще - проста мінімалістичний або шикарна з кришталевими підвісами.

Не забудьте про колір! Він повинен підходити до стін і меблів кімнати, або, навпаки, зробити головний акцент в інтер'єрі.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.