Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як встановлюються відкатні ворота

Встановлюючи відкатні ворота, розміри стулки і комплектуючі до них підбирають з особливою ретельністю. Все залежить від певних умов експлуатації. Насправді конструкція відкатних воріт не складна, схема і монтаж також досить прості. Але перед тим як починати розраховувати розміри конструкції воріт, потрібно зрозуміти принцип роботи цієї системи.

Ворота без автоматики менш зручні в побуті, зате обійдуться трохи дешевше. Роблячи вибір на користь автоматики, необхідно враховувати залежність потужності двигуна від ваги воріт.

Двигуни мають різну потужність. Відповідно, для легких споруд підійде двигун звичайний двигун середньої потужності. З важкими кованими конструкціями відмінно впорається двигун 700-800 Вт.

Так як при установці системи автоматизації доведеться мати справу з електронікою, самостійно з цією роботою впорається не кожен. Ставити автоматичні откатные ворота можна, володіючи в цій сфері певними знаннями.

Пристрій воріт. Підготовчий етап

На етапі підготовки потрібно визначитися з планом робіт. Він допоможе спростити весь процес монтажу і в підсумку отримати якісну конструкцію, яка прослужить без нарікань кілька років. Виглядає він у такий спосіб:

  1. установка стовпів - опор;
  2. спорудження фундаменту;
  3. підготовка полотна та інших частин конструкції;
  4. монтаж.

Отже, спочатку потрібно встановити опорні стовпи. Вони призначені для забезпечення стійкості паркану. Для них можна використовувати бетон, дубові бруси або цеглини. Бетонуються вони на глибину мінімум 1 метр. Викопується яма відповідної глибини і шириною 0,5-0,7 метра. Далі в неї поміщається стовп, рівнем вирівнюється і заливається бетонною сумішшю.

Далі робиться фундамент для опорної зони. Для цього виривається траншея глибиною 1,5-2 м і довжиною вдвічі менше отвору воріт. Нарізається арматура такої ж довжини і кілька штук 20 см і поміщається в поглиблення. Заставна опускається, а швелер дорівнює по верхньому рівню землі. Після цього яма заповнюється бетоном. За технологією бетонне покриття потрібно витримати близько 4 тижнів.

Установка воріт

Установка полотна воріт виконується поетапно:

  1. Розмітка необхідного місця для переміщення зсувний стулки.
  2. Виготовлення роликових візків.
  3. Розрахунок меж переміщення роликів.
  4. Збірка.
  5. Регулювання полотна воріт і перевірка роботи роликових опор.
  6. Кріплення кінцевого ролика.
  7. Установка направляючого кронштейна.
  8. Пристрій відповідної опори.
  9. Обшивка каркаса воріт.
  10. Кріплення уловлювачів та необхідної автоматики.

При виготовленні воріт роблять розрахунок місця для переміщення і їх установку. Під час складання конструкції їх встановлюють в профіль і злегка переміщують в сторону центру заставної, на них встановлюють полотно воріт строго вертикально.

Відповідний стовп необхідно для кріплення уловлювачів, і одночасно дає можливість прикрити утворюється технологічний зазор. Монтують його впритул і фіксують, закріпивши до стовпа огорожі навпроти закладного елемента.

Полотно воріт можна обшити, використовуючи різні матеріали, наприклад, профнастилом або деревиною. Спосіб обшивки вибирають з урахуванням дизайну конструкції і матеріалу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.