Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибирати свіжу рибу

Мабуть, єдина стовідсоткова гарантія отримати дійсно свіжу рибу - зловити її самому. Свіжозловлена і тут же приготована рибка відрізняється від тієї, що куплена на ринку, як і ринкова - від купленої в магазині. Однак не у всіх є можливість рибалити заради тарілки юшки або стейка з тріски, а включити в меню ці страви (як і безліч інших, корисних і низькокалорійних, які можна приготувати з рибного філе) необхідно для повноцінного харчування.

Дієтологи рекомендують їсти цей продукт 2-3 рази в тиждень в будь-якому вигляді (суп, котлетки, нарізка на пару, запечені страви), щоб зміцнити здоров'я і скинути зайву вагу. Але як вибрати гарну рибу з наявного в місцевому супермаркеті асортименту (подробнее за посиланням)?

Покрокова інструкція по вибору риби

  1. Ящо ви бачите на «розвалі» біля станції метро ящики з намалёваннимі від руки цінниками? Проходьте, не затримуючись! Торгівля рибою на вулиці, та ще за зниженими цінами, організована для наївних людей людьми непорядними, які хочуть «втюхати» покупцеві нереалізований товар. Це лотерея, де дуже рідко випадає вдала покупка, і часто дістається зіпсований продукт, небезпечний для шлунка.
  2. Якщо немає внутрішнього опору - купуйте живу рибу, це надійніше. У великих супермаркетах завжди стоять акваріуми з плаваючими в них дзеркальними коропами і делікатесними осетрами. Але у цього способу є два недоліки: по-перше, вам доведеться вбити її; по-друге, умови утримання в магазинних акваріумах залишають бажати кращого, і вам може попастися хвора особина. Це ще гірше, ніж протухла або размороженная, яку видають за свіжу.
  3. Перевіряйте в першу чергу ОЧІ і зябра. Каламутні, запалі, сухі очі-дірочки - тушка стара, і лежить давно. Зябра бляклі, сірі, чорні - теж ознаки несвіжості продукту.
  4. Не існує точніше індикатора, ніж ваше власне нюх. Погано пахнуть рибини купувати не можна! Це не просто неприємно, а небезпечно. Запам'ятайте правило: свіжа риба ніколи не пахне рибою, у неї легкий аромат моря, водоростей. Виразний запах виникає саме тоді, коли вона довго чекає на прилавку.
  5. Чиста і красива луска - властивість гарної риби.
  6. У магазинах вітрини часто закриті, але на ринку можна попросити дати помацати обраний екземпляр. Пружне м'ясо, щільна фактура свідчать про те, що ви на вірному шляху. М'ята, в'яла тушка, на якій залишаються вм'ятини від пальців, довго не відновлюють форму - спасибі, не потрібно!

Вибрали рибу? Готуємо вечерю! Цибулину очистити, вимити, нарізати. Огірок вимити, нарізати навскоси тонкими скибочками. Зелень кропу і петрушки вимити, дрібно нарізати. Рибне філе (300 грамів) промити, пропустити через м'ясорубку разом з цибулею, додати яйце, сіль, перець, перемішати. Зліпити з отриманого фаршу котлетки, запанірувати в кукурудзяній муці і обсмажити в оливковій олії. Сервірувати з огірком і зеленню.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.