Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Екскурсії в заповідник Асканія-Нова: що можна побачити?

Зі спогадів згадується прочитана в дитинстві книга, де фантазія малювала безкраї простори диких полів, порослих високою травою, стада швидких антилоп і неповоротких бізонів. І хотілося відчути той, описаний в книзі, жаркий запал південного степу, п'янкий запах трав і захід сонця, від якого неможливо відірвати очей. Але все це було десь неймовірно далеко, незвично, а саме відвідування заповідника і зовсім здавалося нездійсненою мрією. Минуло чимало років, щоб зрозуміти, що заповідник Асканія-Нова https://tripmustgoon.com/ru/safari-askania-nova знаходиться зовсім недалеко - в Херсонській області.

Заповідник в Асканії: історія виникнення, на що можна подивитися

Заснований заповідник Фрідріхом Фальц-Фейном, сином Софії Фальц-Фейн, «господині Хорлів». Сам Фрідріх був одружений на дочці Сергія Скадовського, засновника колишнього морського порту, а в наш час - відомого дитячого курорту Скадовськ.

Сім'я Фальц-Фейнів має німецьке коріння. Свого часу переселенцям, колоністам з Німеччини, дозволили селитися в малозаселених районах, в тому числі і в Херсонській області.

Історія виникнення нинішнього заповідника почалася в далекому 1874 році, коли батько подарував 11-ти річному Фрідріху вольєри для утримання тварин. Їх першими вихованцями були зяблики та домашня коза, але вже через 10 років зоопарк налічував понад 100 видів тварин. У 1887 році був закладений ботанічний сад.

Цікавим фактом з біографії Фрідріха Фальц-Фейна є те, що він вперше в історії відмовився від своїх земельних угідь для збереження первісного стану типчаково-ковилового степу.

Фрідріх Фальц-Фейн створив заповідник, який згодом почав користуватися світовою популярністю. У конкурсі «Сім нових чудес природи» він зайняв 11-те місце у світі. Фальц-Фейн облаштував заповідник, були проведені водопровід, електрика, зібрана велика бібліотека. В Асканії-Новій поєднали непоєднуване - ліс, степ, болото. Тварини з Європи, Азії, Африки та Америки живуть у дикому степу. У дендропарку заповідника висаджені дерева з різних куточків Землі.

Зараз площа Асканії-Новій становить 11 тисяч гектарів незайманої землі. Це найбільший заповідник Європи, землі якого не піддавалися господарській діяльності. Він занесений в список біосферних резерватів ЮНЕСКО як еталон степів планети Земля.

До речі, в Херсоні вас також може зацікавити яхтинг https://tripmustgoon.com/ru/yachting-kherson та багато інших розваг.
На що можна подивитися в Асканії-Новій:

  1. Можна побачити американських бізонів і африканських антилоп, віслюків, поні і коней Пржевальського. Зебри і лами, верблюди і олені, страуси і павичі, лебеді і журавлі, фазани та фламінго, орли і пелікани і багато інших представників фауни представлені в цьому великому зоопарку під відкритим небом.
  2. Практикують екскурсії в Асканію-Нову на мікроавтобусах і кінних екіпажах по Великому Чаплинському поду.
  3. Являє собою інтерес і дендропарк в Асканії. Але, у зв'язку з великою колекцією рослин і дерев у дендропарку, бажано ознайомитися з ними в складі екскурсійної групи - більше побачите і почуєте.

Заповідник Аскнія-Нова - входить до складу екскурсійних маршрутів багатьох курортів Чорноморського узбережжя.

Асканія Нова - це дуже цікаве місце, куди обов'язково варто поїхати. Але! Багато залежить від екскурсовода - або це буде захоплююча екскурсія або пересічна поїздка у звичайний зоопарк.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.