Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно вибрати миску для собаки?

Миска для домашньої тварини, як для нас посуд. Тому вона дуже важлива для домашнього вихованця, адже з неї всередину організму потрапляє їжа. Тому бажано, щоб вона була не тільки постійно чистою, але і зручною, а ще дуже важливий матеріал з якого вона виготовлена.

Миски для тварин діляться за розміром для маленьких, середніх і великих тварин. Для собак з плоскими мордочками більше підійде керамічна миска, тому що, як правило, вона більш стійка. Якщо миска буде занадто легкою, то при вживанні їжі, тварина буде возити її по підлозі і їй буде незручно. Вибирати миску необхідно за розміром тварини та формою мордочки, наприклад: таксі підійде глибока і не широка миска. Також існують миски, призначені для собак з довгими вухами. До речі, якщо вас цікавлять зоотовары для собак цена яких є прийнятною, то радимо перейти за даним посиланням вже зараз.

Чим відрізняються миски для тварин між собою?

Крім миски існує додаток до неї у вигляді поперечини, для того, щоб вона не ковзала і штативи, щоб вибирати і регулювати висоту по ліктьовий суглоб собаки.

Бувають миски з гумовим дном. Також можна придбати гумовий килимок для того, щоб миска не пересувалася при поїданні корму.

Також існують миски з обмежувачем, вони призначені для собак, у яких відсутнє відчуття міри при поїданні корму. В результаті собака буде їсти повільніше і не буде страждати проблемами з травленням.

Також існують спеціальні здвоєні миски, вони зручні тим, що в них можна насипати корм в одну частину, і налити воду в іншу.

Матеріал з якого виробляються миски для тварин

За матеріалом посуд для тварин ділиться на:

  1. Металеві вироби. Зроблені з нержавіючої сталі, вони не псуються з часом, матеріал досить екологічний і вони не б'ються, а тому безпечні для вихованця. Дуже практичний вибір. Хоча і недолік теж є, якщо вихованець почне з нею грати, то гуркотіть  вона буде гучно!
  2. Пластикові. Зроблені зі спеціального пластика, і досить дешеві та безпечні з точки зору травм, проте, вони зношуються і їх рекомендують міняти не рідше, ніж 1 раз на рік.
  3. Керамічні. З точки зору екологічності матеріалу - це хороший вибір. Однак, вони можуть бути небезпечними, якщо ваш вихованець грається з ними. Від такої миски може відколотися шматок і порізати тварину, особливо це страшно при ковтанні! Тому для великих вихованців, які легко її можуть розбити вона, на наш погляд, не підходить.
  4. Гумові складні (найчастіше використовують для походів). Вони не розіб'ються і майже не займають місця. Тому їх часто беруть з собою в подорож або на виставку. Мати одну таку не завадить, стане в пригоді.

Висновок

Миска досить важливий атрибут для домашнього вихованця, різновидів багато, головне вибирайте найбільш зручну для вашого вихованця і стежте за її чистотою. Бажано мити її після кожного прийому їжі (як ми, кожен раз їмо з чистої тарілки) - це, мабуть, найголовніше.

Щастя і здоров'я вам і вашим вихованцям!



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.