Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Особливості катання на мотоциклі TEKKEN взимку

За вікнами зима, йде сніг і мінлива погода. Температури коливаються від -20 і до + 5. Сніг часом змінюється слабеньким противним дощиком.

Саме цей час найбільш неприємний для байкера. Адже взимку на мотоциклі кататися не дуже комфортно, а деякі переконують, що це і зовсім неможливо. Кожна зі сторін по-своєму права. Давайте заглибимося в це питання і зробимо висновок.

Зовсім не будь-яка зимова погода підходить для поїздок

Якщо вас хвилює питання: чи можна, то в Україні дозволено їздити на мотоциклі взимку. Тим не менш, це не завжди розумно робити. Іноді необхідна практика або навчання зимовому водінню мотоцикла tekken 250.
Чому?

Зима у нас досить непередбачувана: з ранку випаде сніг, до вечора розтане, а потім це все заледенеет. Ожеледь - небезпечне явище навіть для водіїв автомобілів, але кажучи вже про мотоциклістів. Краще почекати, поки дороги не будуть покриті щільним шаром льоду, а потім вже сідати на мотоцикл.

Також вибирайте місцевість, в якій ви будете їздити. У великих містах сніг на дорогах розчищають і не стає перешкодою для водіння. А ось любителі поганяти за містом нехай будуть обережні - великий шар снігу може стати «пасткою» для вашого мотоцикла.

Зіткнення теорії з життям

Отже, їздити на залізному коні в холодну пору року традиційно не прийнято. Але ж і взимку на велосипеді їздити теж не вітається. Про останній можна сміливо стверджувати, що поширена думка про зимове катання зовсім невірна. Взимку можна прекрасно кататися як на велосипеді, так і на електровелосипеді.

У разі, коли мова йде про мотоцикл TEKKEN або мопед, ситуація змінюється. Якщо велосипедист переважно переміщається по тротуарах або велодоріжкам, то мотоцикліст - це повноцінний учасник руху. Ситуація на дорогах міста взимку і без того напружена, щоб посилювати її додатково. Таке середовище без перебільшення небезпечна для байкера. Сам вага мотоцикліста тут грає проти його водія. Звичайно, грамотна робота з вагою дозволяє часто викручуватися зі складних ситуацій, але без досвіду це буде велика проблема.

Також, сильний вплив робить навколишнє погодна середу. Відчутно холодно стає навіть пізньої осені, коли ще температура не перевалює за нуль. Взимку ж пересуватися теж зовсім некомфортно.

Підведемо підсумок

Взимку на мотоциклі кататися непросто, а іноді й небезпечно. Їздити по дорогах загального користування потрібно вкрай акуратно і уважно. Не варто навіть намагатися добитися ефекту річного пересування. Якщо і зважилися на зимову поїздку по місту, то акуратно і в правому ряду, та ще й максимально помітно для інших учасників руху. Адже більшість водіїв ну ніяк не очікує побачити мотоцикліста взимку! Звичайно ж, немає нічого неможливого, але зайва самовпевненість тут згубна. Крім того, обов'язково використовувати всі види захисту. Потрібно вміти відчувати свого залізного коня і пам'ятати, що весь його вага - це величезна проблема в разі невпевненості або при падінні.

Якщо говорити про спортивне і фанів катання по передмістю, переліскам або мототрасі - тут є велика свобода для творчості. Якщо снігу багато, то краще купити снігохід. Він набагато більш впевнено веде себе на снігових дорогах. Мотоцикл скоріше підійде для відлиг і бруду. Можна отримати нові корисні навички катання і полоскотати собі нерви.

Кататися взимку цілком можливо і це далеко не міф. Але використовувати мотоцикл як повноцінний засіб транспорту навряд чи вийде.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.