Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Квадроцикл не заводиться: шукаємо несправність

Квадроцикл може експлуатуватися в самих різних умовах, що підвищує навантаження на всі його системи. Особливо це помітно при їзді по сильному бездоріжжю, коли доводиться долати значні перешкоди. Не рідкісні ситуації, коли в силу різних причин квадроцикл не заводиться. З подібною неприємністю стикаються як новачки, так і водії зі стажем.

Існує кілька найпоширеніших причин, чому не заводиться квадроцикл - детальніше про них можна прочитати тут: https://dvako.com.ua/articles/dlya-vladelcev-kvadrociklov/pochemu-net-iskry-na-detskom-kvadroczikle. Можливо, подібна ситуація викликана поломкою в деяких вузлах транспортного засобу. Однак часом буває, що мотовсюдихід не заводиться через неправильні дії водія.

Квадроцикл не заводиться

Якщо квадроцикл був куплений недавно, а у водія немає достатнього досвіду і певних навичок водіння, можуть виникнути подібні проблеми. Якщо не заводиться дитячий або дорослий квадроцикл, потрібно спочатку розібратися з тонкощами його запуску. Купивши четирехколеснік, обов'язково рекомендується ознайомитися з інструкцією виробника.

Нові моделі зазвичай оснащені електростартером. Це значно полегшує запуск транспортного засобу. Дещо складніше відбувається запуск мотора в старих моделях, де встановлений кік-стартер. В цьому випадку складності у новачків виникають частіше. Буде потрібно набути достатнього досвіду, для чого слід розглянути процедуру старту в теорії:

Перед початком руху обов'язково перевіряють рівень пального в бензобаку. Ключ запалювання наводиться в положення «включено». У такому ж становищі повинен знаходитися перемикач на панелі управління.
Трансмісія переставляється в нейтральне положення. Якщо є зчеплення, його вичавлюють, після чого важіль переставляється на «нейтралці». На панелі в більшості моделей в цей момент спалахує відповідний індикатор. Щоб перевірити правильність власних дій, можна штовхнути квадроцикл. Якщо колеса крутяться, значить, все зроблено правильно.

Виконуючи старт в холодну пору року, рекомендується витягнути на себе важіль повітряної заслінки. Це дозволить збагатити паливну суміш повітрям, що полегшить процедуру пуску. У теплу пору року подібна процедура не потрібна.

У моделі з електронним стартером потрібно просто натиснути на кнопку і утримуючи її до тих пір, поки двигун не заведеться. Якщо ж квадроцикл не заводиться з електронного стартера можна скористатися кік-стартером. Для цього водій повинен сісти на квадроцикл і натискати на важіль до заводу мотора. Газ слід вичавити перед проведенням цієї дії в обох випадках.

Далі важіль вдавлюється назад, закриваючи повітряну заслінку. Після перерахованих маніпуляцій квадроцикл повинен завестися.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.