Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що потрібно враховувати при виборі шпалер?

Перед тим як відправитися в будівельний магазин, необхідно звернути увагу на деякі переваги і недоліки стін в кімнатах, бо шпалери здатні приховати певні недоліки або підкреслити переваги завдяки малюнкам, фактурам і кольорам.

Що потрібно врахувати перед покупкою шпалер?

Основні моменти:

  1. призначення приміщення;
  2. рівність стін;
  3. освітлення;
  4. вологість кімнати;
  5. як часто в приміщенні будуть знаходитися діти.

З огляду на дані параметри, без труднощів вийде вибрати в інтернет-магазині https://elite-decor.com.ua найкращі та гідні прикраси для стін.

Як підібрати шпалери?

Спальні та вітальні кімнати можна обклеювати будь-якими шпалерами. Але більш красиво і практично виглядатимуть текстильні варіанти або флізелінові шпалери. Найбільш екологічні та дешеві - паперові варіанти, відмінно підходять для дитячої кімнати, до того ж, якщо дитина любить малювати на стінах, то їх легко можна переклеїти в будь-який момент.

Для квартири-студії або кухні чудово підійдуть і вірно прослужать вінілові або флізелінові шпалери, вони мають просочення від вологості. Для прохідних кімнат і балконів ідеальні будуть вінілові варіанти, спеціальні шпалери під фарбування або рідкі. Для зонування приміщень використовуються фотошпалери.

Якщо у квартирі нерівні стіни краще підбирати текстильні, флізелінові або вінілові шпалери, вони найкраще приховують всі недоліки стін. Тоді як паперові, навпаки, підкреслюють їх.

Рекомендації експертів

Для темних кімнат слід підбирати світлі та спокійні тони. Якщо ж кімната знаходиться на південній стороні та потік світла в неї дуже великий, можна підібрати темні або яскраві кольори, але в цьому випадку необхідно звернути увагу на піктограму, намальовану на етикетці.

Важливо обклеювати кімнати, де працюють з водою, шпалерами, що мають вологостійке просочення. Якщо відсутня в них і вентиляція, то потрібно звертати увагу на дихаючі властивості. Наприклад, вінілові та текстильні варіанти не підійдуть, бо в умовах експлуатації під ними буде рости пліснява і грибок.

Вибираючи шпалери у квартиру необхідно враховувати всі умови їх експлуатації і недоліки кімнати. Тільки так вони збережуть тривалий час свій зовнішній вигляд і прослужать довго.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.