Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Переваги навчання в середній школі за кордоном

Зарубіжні школи та ВНЗ суттєво відрізняються від українських, так як вони одночасно об'єднують прогрес і традиційний підхід. Стандартна середня школа або університет за кордоном включає такі предмети, як лідерство, критичне мислення і підприємництво. Учні, в результаті, можуть заздалегідь вибрати напрямок подальшої освіти. Які переваги можна виділити у навчання в іноземній школі або ВНЗ?

Переваги навчання в середній школі за кордоном

Українська школа не дає такого підходу, як зарубіжна освіта. Середні навчальні заклади забезпечують потрібний рівень підготовки для отримання подальшої освіти у ВНЗ. Переваги навчання в іноземній середній школі або університеті:

  1. Комфорт. Школярі/студенти можуть жити і вчитися в пансіонаті. Забезпечується контроль кураторів, завдяки чому батькам не доводиться дбати про безпеку і режимі дня дитини.
  2. Стартовий майданчик для кар'єри. Передбачена розвинена система профорієнтації та підготовка до вступу до ВНЗ. Викладачі заохочують індивідуальні таланти, допомагають успішно їх розвивати. Дізнатись про те, як отримати безкоштовну освіту в Словаччині з Little Dream, можна за посиланням.
  3. Широкий кругозір. Навчання в деяких школах/університетах є на різних мовах. Передбачені мультикультурні класи, що дозволяє познайомитися з іншими культурами.
  4. Загальний розвиток. Учні та студенти займаються у творчих студіях і спортивних секціях, відвідують музеї, виставки і театри.

Куратори стежать, щоб діти вели здоровий спосіб життя. Пансіонати часто розташовуються в екологічно безпечних районах. Навчання в таких школах/університетах платне, але вартість часто доступна для тих, хто готовий відправити дитину на навчання за кордон.

Особливості навчання в середній школі

Навчання на цьому ступені має різну тривалість залежно від країни, в яку відправиться дитина. Німецька програма розрахована на 6 років, а американська середня школа триває 3 роки. Коли дитина успішно пройде навчання, можна переходити до старшої школи та в подальшому обирати ВНЗ.

Характерна особливість - вже на даному етапі діти можуть вибирати деякі предмети для освоєння. Середня школа при цьому містить безліч обов'язкових дисциплін, які доведеться вивчати. Необхідні предмети для всіх учнів:

  1. математика;
  2. національна та англійська мова;
  3. природничі дисципліни - хімія, фізика, біологія;
  4. соціальні науки - географія, історія.

Предмети за вибором включають технології, іноземні мови, мистецтво. Американські школи вже з цієї ступені ділять учнів на два потоки - звичайний і просунутий. Класи з просунутим рівнем більшу частину завдань вивчають вдома, а матеріал засвоюється набагато швидше.

Плюси навчання в зарубіжних школах-пансіонатах

Учні зарубіжних шкіл та університетів з проживанням отримують ряд переваг:

  1. проживання та навчання на закритій території;
  2. міжнародна атмосфера;
  3. невелика кількість учнів в одному класі;
  4. мовна практика відбувається постійно;
  5. контроль відвідуваності;
  6. режим дня і допомогу в плануванні особистого часу;
  7. особистий розвиток, виховання відповідальності та самостійності;
  8. приходять регулярні звіти про успішність;
  9. з'являються друзі і знайомі з різних країн світу;
  10. високий рівень викладацького складу.

Таким чином, отримання освіти за кордоном дає переваги для тих, хто планує вступати в середню школу і в подальшому - до університету. Студенти готуються до старшої школі і подальшого навчання у вищому навчальному закладі. Досить підібрати школу чи університет з відповідним напрямком і місцем навчання, методикою викладання, набором дисциплін. Діти можуть постійно проживати в країні під час навчання, маючи офіційний дозвіл на проживання.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.