Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Яка цегла краще? Кілька порад щодо вибору цегли

Дача, котедж, внутрішні перегородки, фундамент, димар, піч - все це можна побудувати з цегли. Цей матеріал вже став традиційним і, незважаючи на наявність альтернатив, продовжує користуватися популярністю. Відповідно, багато хто стикається з питанням - яка цегла краще?

Дізнаємося основні види цегли

Цегла, представлена на сайті https://budmashpostach.ua/, буває різною, і вся вона цілком є хорошою. Просто кожен вид потрібно використовувати з розумом, з урахуванням плюсів і мінусів.

Найбільш популярні види цегли:

  1. силікатна (біла);
  2. керамічна (червона);
  3. гіперпрессована;
  4. клінкерна;
  5. шамотна.

Всередині деяких видів також є поділ. Наприклад, керамічна червона цегла може бути повнотілою і порожнистою, а ще з цього ж матеріалу виробляються керамічні поризовані блоки. Тепер поговоримо про кожен вид окремо.

2. Біла силікатна цегла - доступний варіант для стін

Силікатна цегла виробляється з суміші кварцового піску і вапна, а також додаткових добавок. Цей варіант використовується, в основному, для будівництва стін.

переваги:

  1. доступна ціна;
  2. екологічна безпека;
  3. зручна форма паралелепіпеда, рівні грані, чіткі кути;
  4. непогана звукоізоляція;
  5. стійкість до морозу.

Недоліків у цегли теж чимало:

  1. велика вага;
  2. крихкість;
  3. погана теплоізоляція;
  4. нестійка до високих температур - не можна використовувати для печей і димоходів;
  5. швидко руйнується в умовах вологості.

Втім, якщо вам потрібно хороший цегла для стін за доступною ціні-силікатний варіант цілком підійде.

3. Червона керамічна цегла - універсальний варіант

Червона цегла виробляється з глини, яку потім обпалюють. Класичний варіант має червоний колір і характерний дзвінкий звук при ударі. Якщо вам не хочеться замислюватися, який цегла вибрати, для більшості видів будівництва підійде червоний варіант.

переваги:

  1. універсальність;
  2. довговічність;
  3. непогана тепло- і звукоізоляція;
  4. екологічна чистота;
  5. прийнятна ціна;
  6. простота укладання;
  7. різноманіття варіантів (повнотіла, пустотіла, облицювальний і т.п.).

Якщо говорити про недоліки, то можливі дефекти пов'язані найчастіше з порушеннями виробництва, ось чому краще купувати хороший цегла у перевірених виробників.

4. Шамотна вогнетривка цеглу - для печей і димоходів

Якщо потрібно скласти піч, димар або камін, вибір простий - шамотний вогнетривку цеглу. Тільки він в належній мірі надійний при високих температурах. В його основі лежить обпалена шамотна глина. Класичний керамічна цегла теж витримує жар до 800 градусів, але шамотна надійніший.

5. Клінкерна цегла - надійність і довговічність

Клінкерна цегла - ще один різновид глиняних будівельних матеріалів. Він проводиться з тугоплавких сортів і обпалюється при дуже високих температурах. В результаті виходить хороший цегла, в якому практично немає пустот.

Вона може використовуватися де завгодно, але найчастіше її вибирають для формування фундаменту і цоколя, де потрібно витримувати великі навантаження. Втім, і в якості облицювання вона надзвичайно гарна, оскільки утворює міцну, красиву кладку. Недоліки - висока вартість і необхідність додаткової теплоізоляції.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.