Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Інвестування для початківців

На початку 2020 року всі фондові ринки обвалилися, а коли після цього обвалу вони знову пішли вгору, на них зайшли безліч нових гравців.

Стаття присвячена початківцям і недосвідченим інвесторам. Тут не йтиметься про методи аналізу цінних паперів, вся увага приділена принципам інвестування та поведінці інвестора як на зростаючому, так і на падаючому ринку.

Обов'язково використовуйте наведені нижче поради, вони допоможуть вам в майбутньому,  а також переходьте на сайт https://jkr.co/ вже зараз.

Контролюйте емоції

Щохвилинний моніторинг вартості щойно придбаних паперів призведе лише до втрати ваших нервів. Настрій ринку мінливий, і за триденним падінням може слідувати тижневе зростання котирувань.

Якщо падіння триває навіть місяць - не поспішайте продавати папери. Спокійно проаналізуйте стан справ в компанії і знайдіть справжні причини падіння котирувань її акцій.

Диверсифікуйте портфель

Навіть якщо ви на 100% впевнені в зростанні цінних паперів, не буде зайвим додати у свій портфель ще 5-10 різних активів - акції, облігації, ПІФи, ETF, дорогоцінні метали. Диверсифікація, тобто розподіл інвестиційного капіталу серед безлічі активів, допоможе вам істотно знизити ризик осідання портфеля.

Реінвестуйте

Говорячи простими словами, реінвестування (або, як часто говорять, механізм складних відсотків) - це зворотне вкладення отриманих від інвестицій засобів. Тобто, дивіденди від акцій і купони з облігацій ви не кладете собі в кишеню, а заново вкладаєте в різні активи.

Хоч реінвестування і здається на перший погляд хорошим варіантом, у нього є мінуси:

1. Інфляція. Інфляція - це процес знецінення валюти. У разі якщо актив дає прибутковість, що не перевищує інфляцію в країні, реінвестування не допоможе.

2. Імовірність втратити все. У всіх вкладень є певний ризик. При реінвестуванні в надійні акції або облігації приводів для хвилювання мало. Але коли мова заходить про високоприбуткові інвестиції, на кшталт акцій "зростання", можна використовувати наступну стратегію: доводьте свою сукупну прибутковість до 100% і виводьте початковий депозит.

3. Відсутність мотивації та задоволення. Реінвестування підійде не кожному по одній простій причині: регулярно вкладаючи прибуток назад, інвестор просто не усвідомлює, що вже має досить вагомий капітал. Він все збирає і накопичує, в надії на світле майбутнє.

Плюс в реінвестуванні всього один, проте він дуже вагомий. Це підвищений дохід. Будь-який інвестор хоче домогтися максимально ефективної дохідності його активів.

Практикуйтеся

Навіть великі артисти і спортсмени тренуються перед змаганнями. Інвестор повинен наслідувати їх прикладу. У наш час не складе труднощів знайти симулятор торгівлі цінними паперами. Потренуйтеся на ньому місяць-другий, вчіться на своїх помилках і набирайтеся досвіду. А вже після цього починайте торгувати реальними активами.

Підбиваючи підсумки

Запам'ятайте головне - інвестувати потрібно розумно. Не звертайте увагу на короткострокові зміни цін на активи, диверсифікуйте свій портфель, Реінвестуйте, тренуйтеся, і це зіграє вам на руку!



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.