Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Електричні домашні грилі: види, особливості, критерії вибору

Щоб підсмажити апетитний стейк або порадувати гостей фірмовим шашликом, зовсім не обов'язково встановлювати на вулиці повноцінний дров'яний мангал або піч-барбекю. Для цього достатньо придбати електрогриль - пристрій, що виконує ті ж функції, але більш компактний і дешевий. На що звертати увагу в першу чергу при виборі?

Місце встановлення

Якщо ви плануєте готувати на кухні, вибирайте настільну модель. Її основна перевага - компактні розміри (на ринку є грилі завбільшки з звичайну тарілку). Така установка легко поміщається на стільниці або прямо під витяжкою. Більш того, ніщо не заважає вам перенести прилад на балкон або веранду.

Стаціонарні електричні грилі - це масивні, великі пристрої. Їх встановлюють на відкритих майданчиках або прямо на вулиці. Врахуйте, що деякі моделі працюють від трифазного струму напругою 380 Вольт - для домашнього використання вони не підходять. Великий вибір побутових грилів доступний в інтернет-магазині
grillex.od.ua за посиланням.

Основні критерії вибору

  1. Потужність. Чим вище потужність приладу, тим швидше він нагрівається і тим більшу температуру генерує. Для домашнього використання досить моделі потужністю від 1,6 кВт.
  2. Робоча поверхня. Робиться з чавуну, алюмінію, склокераміки. Чавун довго зберігає тепло, але важкий, алюміній швидко остигає, але мало важить. Склокераміка - компромісний варіант. Вона швидко остигає, але також швидко нагрівається.
  3. Кількість порцій. На сім'ю з 5 осіб досить пристрою площею від 0,5 м2.
  4. Тип управління. Прилади з механічним управлінням прості і надійні, з автоматичним - дозволяють задати режим роботи і піти займатися своїми справами.

Закритий чи відкритий?

У відкритому грилі їжа підігрівається з нижньої сторони, тому її потрібно періодично перевертати. Це порівняно легкі прилади з великою площею жарочної поверхні, в них зручно смажити товсті шматки м'яса.

Закриті електрогрилі оснащені відкидною кришкою - в ній передбачена ще одна поверхня для смаження. У таких моделях м'ясо смажиться одночасно з двох сторін, перевертати його не потрібно, відповідно, час приготування скорочується.

Контактний або безконтактний?

При виборі електричного гриля зверніть увагу на тип поверхні. Прилади, в яких їжа безпосередньо контактує з нагрівальним елементом, називаються контактними. Основна перевага контактних моделей - вони не димлять. Безконтактні прилади оснащені спеціальними гратами, на які укладаються продукти.

При цьому жир стікає в спеціальний піддон і може потрапити на нагрівальну спіраль, що призведе до активного утворення диму. Такі моделі краще не використовувати в закритих приміщеннях.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.