Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У чому полягає робота ріелтора

Ріелтор - це і посередник між продавцем і покупцем, і експерт в сфері нерухомості, і гарант при укладенні договору купівлі-продажу. Нерухомість розкриває карти, в чому полягає робота ріелтора.

Кількість операцій на ринку нерухомості збільшується з кожним днем. Ця сфера дуже динамічна: з'являються новобудови, змінюються власники квартир, люди переїжджають та знаходяться в пошуку житла.

Здавалося б, величезна кількість інформації про нерухомі об'єкти знаходиться у вільному доступі: можна прочитати інструкції і стати експертом в цій галузі. На сайтах профільних агентств і віртуальних дошках оголошень є різні квартири, будинки, апартаменти - залишається тільки вибрати підходящий варіант і розмістити своє оголошення.

Однак все частіше люди намагаються довірити вирішення своїх завдань фахівцям з нерухомості - ріелторам. Відсутність вільного часу, страх потрапити в тенета шахраїв, бажання зберегти сили і нерви і інші аргументи стають приводом для звернення до агентам по нерухомості.

Хто такий ріелтор?

Може здатися, що робота у ріелторів проста: їм потрібно тільки знайти потрібний варіант нерухомості, звести продавця з покупцем і отримати свій відсоток за операцію. Багато покупців і продавців щиро запитують: «Якщо пошук оголошень - це вся робота ріелтора, в чому полягає сенс звернення до агента?». Але насправді сфера відповідальності ріелтора набагато більше, просто багато обов'язки фахівця залишаються непоміченими (ось ссылка).

Агенти займаються будь-якими операціями на ринку нерухомості і являють собою посередників між продавцем і покупцем (орендодавцем і орендарем).

Основні етапи роботи експерта виглядають приблизно так:

  1. Робота з клієнтами - презентація себе як фахівця. Уже на цьому етапі ріелтору важливо «включити» всі свої вміння і довести, що замовнику дійсно потрібні ріелторські послуги. Жоден клієнт не пошкодує, що звернувся до фахівця, але тільки в разі, якщо робота була виконана професійно.
  2. Уточнення запиту замовника, розробка плану дій. Ріелтору важливо «включити психолога» і розпитати про самих глибинних бажаннях клієнта. Вирішальну роль може зіграти будь-яка деталь: вид з вікна, магазини в окрузі і поверх. Така інформація потрібна для максимального збігу «очікувань і реальності».
  3. Пошук об'єктів. Цей процес - самий важкий і довгий, одночасно і технічний, і творчий. Крім детального аналізу, ріелтору знадобиться інтуїція і везіння. Обдзвони, роз'їзди, перегляди, оцінка та складання списку варіантів - у агента постійно є робота.

У чому полягає робота ріелтора

Покази. Презентація об'єкту - відповідальний етап. Тут ріелтору важливо побути психологом - не тиснути, але м'яко підштовхувати до потрібного рішення. Спеціаліст постійно «ходить по межі»: йому потрібно дивувати, переконувати, допомагати вирішити проблеми і викликати довіру у потенційних покупців.

Робота з документами. Оформлення документів, підготовка договорів, візити до нотаріуса - ця робота вимагає юридичних знань і вміння вести переговори.

Оформлення угоди - «хеппі енд» справи. Термін від початку співпраці з ріелтором і укладення договору може бути різним - від декількох днів до місяців очікування.

Спеціаліст може запропонувати додаткові послуги: допомога в переоформленні документів, замовлення дозволів в державних структурах, організацію співпраці з банком.

Хто може працювати ріелтором?

Скажемо відразу: вимоги до ріелтора дуже високі. Ця людина повинна бути одночасно брокером, маркетологом, піарником, менеджером, психологом і статистом.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.