Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Особливості інверторів для сонячних батарей

Останнім часом у зв'язку з постійним зростанням вартості електроенергії та збільшенням популярності альтернативних технологій для отримання електрики все частіше застосовуються сонячні батареї. Вони мають складну конструкцію, серцем якої виступає інвертор. Він відноситься до спеціалізованого класу устаткування, здатного здійснювати перетворення постійного струму у змінний. Особливо важливі ці прилади в системах СЕС і ВЕС, де енергія від основного джерела живлення надходить нерівномірно.

Характерні особливості

Як один з функціональних модулів, інвертор для сонячних батарей входить до переліку обов'язкових блоків електросистеми, який дозволяє отримати з постійного струму стандартну мережеву однофазну або трифазну напругу. Залежно від конструктивних особливостей, застосовуваної схеми включення та переліку вирішуваних завдань, прилад може мати різне виконання.

Від звичайних ДБЖ початкового рівня інвертор для сонячних батарей відрізняється першочергово такими ознаками:

  1. містить кілька рівноправних входів для підключення різних джерел електричної енергії;

  2. самостійно управляє локаціями отримання електроенергії, забезпечуючи нормовану стандартами напругу і частоту силової мережі в усьому діапазоні дозволених навантажень;

  3. забезпечує повну розв'язку зовнішнього електричного введення від внутрішньобудинкової мережі, для якої функції джерела електричної енергії, незалежно від режиму роботи завжди бере на себе пристрій.

Остання особливість визначила загальноприйняте позначення цього пристрою як автономного інвертора.

Особливості призначення та встановлення

Комплектування сонячної електростанції включає в себе достатню кількість елементів, до монтажу яких слід віднестись відповідально. Тому при необхідності придбати або встановити інвертор звертайтеся в компанію «Соленсі», яка у сфері впровадження енергоефективних рішень вже понад 7 років. Протягом цього часу фірма здобула повагу серед клієнтів завдяки якості реалізованої продукції, швидкому встановленню пристроїв та гарантії на проведені роботи.

https://pulsar.kiev.ua/production/invertor/SRT-shema.jpg

Стосовно сонячної енергетики, автономний інвертор як пристрій, який виконує в першу чергу функції вибору одного з можливих джерел електропостачання, встановлюється між виходом сонячної батареї і вступним щитком. Наявність цього приладу необхідна для таких цілей:

  1. для забезпечення цілодобового безперебійного живлення в мережі, де використовується централізована подача енергії паралельно з акумуляторами;

  2. у мережевих системах електропостачання, в якій виконується спільна робота мережевого on-grid інвертора і центральної електромережі;

  3. для систем, де основним або єдиним джерелом електроенергії виступають фотоелектричні панелі або вітряки;

  4. у гібридних і комбінованих системах електропостачання, яким властива спільна робота відновлюваних джерел енергії з центральною мережею;

  5. на інших об'єктах з автономним електроживленням, побудованих за принципом off-grid конструкцій.

Це робить пристрої перетворення постійного струму у змінний дуже затребуваними.

Кількість інверторів у системі

Одного пристрою необхідної потужності повинно вистачити для всієї електростанції. Але якщо у вас велика кількість фотоелементів і вони зібрані в кілька ліній, краще на кожну з них поставити такий перетворювач. Вся справа — в необхідності створення оптимальної роботи системи.

Наприклад, панелі розташовані не на сонячній стороні, що негативно позначається на функціонуванні пристрою і зниженні його ККД. Якщо важливо отримати максимальну ефективність електростанції, в цьому випадку треба задіяти декілька інверторів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.