Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати амортизатори.

Як визначити потребу в заміні амортизаторів на вашому автомобілі?

П'ять причин починати заміну амортизаторів - щоб купить амортизаторы в oisauto.in.ua, переходьте за посиланням..

  1. Збільшений гальмівний шлях автомобіля свідчить про знос амортизаторів. При швидкості 50 км / год гальмівний шлях на зношених амортизаторах збільшується в середньому на 2 метри. А якщо на автомобілі встановлена ​​система ABS, то довжина гальмівного шляху зростає до 5 метрів, що може привести до аварії.
  2. Погане зчеплення автомобіля з дорогою - як правило наслідок зносу амортизаторів. Експериментально на тестах доведено, що навіть на 50% зношений амортизатор погіршує зчеплення з дорогою в кілька разів.
  3. Аквапланування автомобіля на мокрій дорозі на швидкості не більше 100 км / год свідчить про знос амортизаторів. При справному стані амортизаторів ефект аквапланування проявляється у передньопривідних автомобілів лише при швидкості понад 120 км / год (за умови що шини і інші вузли ходової частини автомобіля в справному стані).
  4. Уповільнений час реакції - зношені амортизатори погіршують керованість автомобіля і уповільнюють реакцію приблизно на 30%.
  5. Нестабільне освітлення дороги в нічний час - якщо в темний час доби у вашого автомобіля спостерігається коливання пучка світла у вертикальному напрямку, це означає що амортизатори автомобіля прийшли в несправний стан. Такий стан справ може призвести до засліплення водія зустрічного автомобіля і як наслідок аварії.

Причини зносу амортизаторів.

Як показує практика експлуатації амортизаторів існує кілька причин виходу з ладу амортизаторів.

  1. Вихід з ладу або пошкодження клапанного механізму амортизатора.
  2. Знос ущільнювача сальника штока амортизатора.
  3. Знос штока амортизатора (на штоку з'являються сліди мінливості, задираки, іржа).
  4. Вихід з ладу (розриви) захисних пильовиків амортизатора, що збільшує ймовірність попадання вологи і пилу і як наслідок передчасного зносу штока амортизатора.
  5. Вихід з ладу буфера амортизатора.
  6. Просідання знос або обрив витків пружин підвіски.
  7. Вихід з ладу опорних підшипників амортизатора.
  8. Неправильна установка амортизатора (порушення співвісності штока призводить до його одностороннього зносу і передчасного пошкодження амортизатора.
  9. Неправильно підібраний тип амортизатора.

Як правило існує ще маса моментів які впливають на вихід з ладу амортизаторів, які ми розглядати не будемо.

Однак з упевненістю можна сказати одне, що які б ви не поставили амортизатори, погані дороги нашої країни однозначно і безповоротно скорочують термін експлуатації будь-якого амортизатора як мінімум вдвічі.

Типи амортизаторів.

У кожного водія свої уявлення про комфортну їзду і безпеки на дорозі. Але дуже часто практично у всіх виникає одне і те ж питання, а які амортизатори вибрати?

Давайте розглянемо які бувають типи амортизаторів.

Масляні амортизатори (двотрубні гідравлічні амортизатори) - являють собою амортизатори порожнину яких заповнена маслом. Їзда на таких амортизаторах найкомфортніша. Але істотним недоліком масляних амортизаторів є закипання масла при їзді на нерівних дорогах на високих швидкостях, в результаті погіршується керованість автомобіля. За ціною масляні амортизатори найдоступніші.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.